CHP Genel Merkezinden Alevi Mitingine tam destek

CHP Genel Merkezinden Alevi Mitingine tam destek

CHP Genel Merkezinden Alevi Mitingine tam destek8 Kasım Büyük Alevi Mitingi hazırlık çalışmaları kapsamında Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF)...

A+A-

CHP Genel Merkezinden Alevi Mitingine tam destekCHP Genel Merkezinden Alevi Mitingine tam destek

8 Kasım Büyük Alevi Mitingi hazırlık çalışmaları kapsamında Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) tarafından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi ziyaret edildi.
 
ABF Genel Sekreteri Av.Kazım Genç, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Av. Fevzi Gümüş, MYK Üyesi Kemal Bülbül ve GYK Üyesi Oktay Kandemir'den oluşan ABF heyeti, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ve MYK Üyesi Ali Kılıç'dan oluşan heyet ile bir görüşme gerçekleştirdi.

ABF Genel Sekreteri Kazım Genç görüşmede yaptığı bilgilendirmede; Alevilerin sorunlarının Türkiye'de ki demokrasi sorunundan ayrı düşünülemeyeceğini belirterek, "Alevi Çalıştayları Brezilya dizilerine dönüştü. Hükümet ipe un seriyor. Alevi toplumunu oyalıyor. Alevilerin haklı taleplerinin gerçekleşmesi noktasında kararlılığımızı ortaya koymak ve hükümeti son bir kez daha uyarmak amacıyla bu mitingi düzenliyoruz. Artık sabrımız kalmadı" dedi. 8 Kasım'da Kadıköy'de yapılacak Alevi Mitingine CHP'nin destek vermesini istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ise yaptığı konuşmada 8 Kasım'da yapılacak mitingin önemine değinerek, ABF öncülüğünde yapılacak olan "Ayrımcılığa karşı eşitlik yurttaşlık hakkı" mitingini CHP'nin tüm gücü ile destekleyeceğini ve Alevilerin hak mücadelesinde onları yanlız bırakmayacaklarını ifade etti.

KAYNAK : Alevihaber.com - 4 Kasım 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.