CHP Genel Sekreteri Önder Sav : Odamı dinlediler

CHP Genel Sekreteri Önder Sav : Odamı dinlediler

CHP Genel Sekreteri Önder Sav : Odamı dinlediler   CHP Genel Sekreteri Önder Sav, eski Bolu Valisi Ali Serindağ ile Genel Merkez’deki...

A+A-

CHP Genel Sekreteri Önder Sav : Odamı dinlediler  CHP Genel Sekreteri Önder Sav : Odamı dinlediler 
 
CHP Genel Sekreteri Önder Sav, eski Bolu Valisi Ali Serindağ ile Genel Merkez’deki makamında yaptığı baş başa konuşmanın ’devlet içinde örgütlenmiş bir şebeke tarafından dinlenerek dinci bir gazeteye servis yapıldığını’ iddia etti.

Konuşmanın dinci gazetede kelimesi kelimesine yayımlanması üzerine CHP’de ’böcek’ araması yapıldı. Ancak dinleme cihazına rastlanmadı. Dinlemenin dışarıdan düzenekle yapılabileceğine dikkat çeken Sav, gelişmeleri şöyle anlattı:
  
23 Mayıs, saat 10.00  

Geçen yıl yaptığım ziyaret sırasında tanıştığım Bolu Valisi Ali Serindağ’ı 27 Nisan’da merkez valiliğine atanınca telefonla arayarak teselli ettim. Bu telefon görüşmesi sırasında kahve davetinde de bulundum. Serindağ, bu davete 23 Mayıs cuma günü karşılık verdi. Genel merkezdeki makam odamda başbaşa görüştük. Saat 10.00’da başlayan sohbet, yaklaşık bir saat sürdü. Serindağ, daha sonra odamdan ayrıldı.

Görüşmenin tutanağı

3 gün sonra da Vali Serindağ ile yaptığım konuşma dinci bir gazetede tutanak halinde çıktı. Haberi ’Sanki CHP Valisi’ başlığıyla yayınladılar. Vali Serindağ beni arayarak, kendisinin de bu gazetenin muhabirleri olduğunu söyleyen kişiler tarafından pazar günü arandığını, görüşmeyle ilgili sorular sorulduğunu anlattı.

Devlet içinde şebeke

Bu görüşmeyi devlet içinde örgütlenmiş bir şebeke dinleyerek dinci bir gazeteye servis yaptı. CHP Genel Sekreteri’ni dinleme cüret ve ahlaksızlığını göstermeleri ibret vericidir. Devletin hangi birimi bu kadar pervasız olabilir? Bu dinlemenin, bir süredir dinci basın organlarında hakkımda sürdürülen kampanyanın bir uzantısı olma ihtimali var.

Paksüt olayı gibi

Bu konuşmanın hangi teknik kullanılarak elde edildiğini bilmem olanaksız. Oda ya içeriye yerleştirilmiş bir cihazla dinlendi ya da Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt olayındaki gibi uzaktan bir yerden, genel merkez civarındaki bir yerden teknoloji kullanılarak dinlendi. Ancak önemli olan ne şekilde dinlenildiği ve konuşmanın içeriği değildir.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav : Odamı dinledilerAçıklayın ya da istifa edin

Demokrasinin bütün kurallarıyla işlediğini iddia edenler, CHP Genel Sekreteri’nin odasının dinlenmesi ayıbı altında ezilmeye mahkûmdurlar. İktidar, CHP’yi tatmin edici ve ikna edici bir açıklama yapmak zorundadır. Ya da Başbakan ve İçişleri Bakanı istifa etmelidir. CHP olarak, bu konuyu gerekli incelemeleri yaptıktan sonra Meclis denetimine de getireceğiz.

Şerefsizlik ve ahlaksızlık

Bizi dinleyenlerin basında çok da dile getirildiği gibi Fethullah Gülen’le ya da bir başka tarikat örgütlenmesine bağlı olup olmadıklarıyla ilgili bir isimlendirme yapmam çok zor. Ancak kim olursa olsun, yaptıkları büyük bir şerefsizlik ve ahlaksızlıktır.

Kabak gibi ortaya düştüler

Osman Paksüt olayında olduğu gibi Türkiye’de kimi mevki sahipleri ya da izlenmesinde yarar umulan kişiler, adım adım takip ediliyor, izleniyor. Kimi rastlantıyla ortaya çıkıyor, kimi bizim olayımızda olduğu gibi kabak gibi ortaya düşüyor. Kabak yarılmış ve çekirdekleri görülmüştür.

Konuşmak istemedi

VALİ Ali Serindağ Sav’ın iddialarıyla ilgili konuşmak istemedi. Serindağ sorulara, "İzin verirseniz bir şey söylemek istemiyorum, bu konuya girmek istemiyorum" karşılığını verdi. Serindağ halen merkez valisi olarak görev yapıyor.

Sav ne zamandır dinleniyor

SAV’ın ismi, 17 Mayıs’ta Ankara-Elmadağ ilçe örgütündeki ’hac’ değerlendirmesiyle gündeme geldi. Sav, kimin tarafından kayda alındığı bilinmeyen video görüntüsüne göre, hacca gitmesi konusunda yardımcı olmasını isteyen CHP’li Mustafa Ünal’a "Boş ver! Araplara para kaptırma" sözleriyle cevap vermişti. Basına yansıyan bu görüşmenin ardından, Sav’ın 23 Mayıs’ta Vali Serindağ’la yaptığı özel görüşmenin de basına yansıması "Ne zamandır dinleniyor?" sorusunu gündeme getirdi.

2 aydır takip ediyorlar demişti

ANAYASA Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, 13 Mayıs’ta Ankara Tenis Kulübü önünde gördüğü Doblo marka araçla dinlendiği ve izlendiği şüphesiyle Ankara Emniyet Müdürü’ne başvurmuştu. Paksüt, aracın Emniyet’e ait olduğu ortaya çıktıktan sonra da "Benimki kuru bir şüphe değil. Yaklaşık 2 aydır benzer araçlarla takip ediliyorum" demişti. Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt ise olayı "Lojmanlardan çıkışımızın hemen ardından arkamızda siyah Doblo marka araç belirdi. Hızını da bize göre ayarlıyordu. Araç peşimizden geldi. Otomobilde makyajımla ilgilendim. Ancak eşim, deneyimli olduğu için farkına varmıştı. Tenis Kulübü’ne yaklaştıkça şüphesi arttı" diye anlatmıştı.

Demokrasi ayıbı

CHP Genel Sekteri Önder Sav, dinlenildiğine yönelik iddiasını Genel Başkan Deniz Baykal’la da paylaştı. Kurmayının değerlendirmesini dikkatle dinleyen Baykal "Dinleme hangi yöntemle yapılmış olursa olsun, bu büyük bir demokrasi ayıbıdır. Özel hayata acımasız bir müdahaledir. Parti olarak gereği neyse yapacağız" dedi. Baykal dünkü grup konuşmasında ise şunları söyledi: "ABD’de Watergate skandalı yaşandı. Rakip siyasileri Nixon iktidarı dinletti. Telekulak yaptı. Bu ortaya çıkınca ABD sistemi el koydu ve Nixon Cumhurbaşkanlığı’ndan alındı. Fransa’da Cumhurbaşkanı yargılandı. Bizde yargılama olabiliyor mu? 13 yolsuzluk dosyası var Başbakan hakkında. Yargılanıyor mu?" 

Okan KONURALP ANKARA
HÜRRİYET - 28 Mayıs 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.