CHP Hükümetleri Döneminde Alevilere Katliam Yapıldı

CHP Hükümetleri Döneminde Alevilere Katliam Yapıldı

Emine Ayna'dan CHP'yi kızdıracak iddialar  Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eş Başkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, Cumhuriyet Halk Partisi'nin...

A+A-

CHP Hükümetleri Döneminde Alevilere Katliam YapıldıEmine Ayna'dan CHP'yi kızdıracak iddialar 

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eş Başkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) iktidar olduğu dönemde Kahramanmaraş, Sivas ve Çorum'da Alevilere katliam yapıldığını iddia etti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yerel seçim kampanyasının startını veren DTP Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde miting düzenledi. Yasadışı sloganların atıldığı mitinge DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Muş Milletvekilleri Sırrı Sakık, Nuri Yaman, Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ve DTP Eş Başkanı Emine Ayna katıldı. Karakoçan çarşı meydanında yaklaşık 3 bin kişiye seslenen Emine Ayna, AK Parti ve CHP ve MHP'yi ağır dille eleştirdi. AK Parti'yi halkın parasıyla halka yardım dağıtarak oy almakla suçlayan Eş Başkan Emine Ayna şunları söyledi:

"AK Parti de oy istemeye hazırlanıyor. Ne yapıyor? Yardım yapıyor. Kime? Halka. Kimin parasıyla? Halkın parasıyla. Halktan toplanan vergilerle kömür yardımı yapıyor halka. Bu yasa ta 90'larda geçmiş olan bir yasa. Yasada zaten var, bir yasayı yerine getiriyor, buna AK Parti yardımı diyor. Halkın parasıyla yaptığı yardım AK Parti'nin yardımı değildir. Bunu bilin, gözünüzü boyamalarına izin vermeyin."

CHP HÜKÜMETLERİ DÖNEMİNDE ALEVİLERE KATLİAM YAPILDI

AK Parti ve CHP'nin Alevi oylarını almak için birbirleri ile yarıştığını ifade eden ve CHP'ye ağır suçlamalarda bulunan Ayna şunları belirtti:

''Son zamanlarda bir Alevi açılımı yapıyorlar. Tam bir komedi filmi oynuyorlar. Her grupta yanlarına iki tane Alevi'yi alıyorlar, yakalarına iki tane rozet takıyorlar, diyorlar ki biz alevi açılımı yaptık. 75 tane sözde Kürt Milletvekilini Meclis'e götürürken Kürt açılımı yapıyordu. Alevi açılımları da onun gibi olacak. Bugüne kadar Aleviler CHP'yi şeriat kaygısıyla desteklediler ama her CHP hükümetinde de Kahramanmaraş'ta olduğu gibi, Sivas ve Çorum'da olduğu gibi onların hükümetleri döneminde katliamlar yaşadılar. Yani iki kişinin, iki Alevi'nin yakasına rozet takmakla Alevi açılımı olmuyor. 75 sözde Kürt milletvekili ile ne kadar Kürt açılımı olduysa, Kürt sorunu ne kadar çözüldüyse o yakasına rozet takılanlarla da Alevilerin yaşadığı eşitsizlik sorunu o kadar çözülecek."

HABER MYNET - 30 Kasım 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.