CHP ile Cem Vakfı atıştı inşaat yarım kaldı

CHP ile Cem Vakfı atıştı inşaat yarım kaldı

Ankara'da süren Türkiye'nin en büyük cemevi inşaatı yarım kaldı. CHP "Biz arsa taahhüt etmiştik" derken Cem Vakfı "CHP ödeyecekti" diyor. 2.5 milyon...

A+A-

Ankara'da süren Türkiye'nin en büyük cemevi inşaatı yarım kaldı. CHP "Biz arsa taahhüt etmiştik" derken Cem Vakfı "CHP ödeyecekti" diyor. 2.5 milyon YTL alacağı olan müteahhit ise isyan ediyor: Beni bitirdiler..

"Türkiye'nin en büyük cemevi" sloganıyla geçen 19 Nisan'da CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından Ankara'nın Çankaya ilçesinde temeli atılan cemevi inşaatı yarım kaldı. Cem Vakfı, "CHP ödemeliydi" derken, CHP tarafı ise, "Biz sadece arsa sözü vermiştik" diyerek topu vakfa atıyor. Bugüne kadar yaklaşık 2.5 milyon YTL'lik yatırım yaptığını ancak tek kuruş para almadığını söyleyen müteahhit İlhan Sarıaltun ise isyan ediyor: "Bu inşaat beni bitirdi." 3 bin 500 kişinin cem yapacağı Yunus Emre Cemevi projesinin temeli, 19 Nisan 2008'de CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından atılmıştı. Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ve Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan'ın da katıldığı törende Baykal, "Türkiye'nin en büyük cemevi projesini hayata geçirmekten ötürü çok mutluyuz. Bu proje seçimlerden önce bitirilecek ve Alevi vatandaşlarımızın ibadetine sunulacak" demişti.

'CHP BİZE ŞOV MU YAPTI?'

Ancak proje Çankaya Belediyesi ve Cem Vakfı arasındaki anlaşmazlık nedeniyle durdu. Proje ortağı Cem Vakfı'nın Genel Başkanı Prof. İzzettin Doğan sorumluluğun CHP'ye ait olduğunu belirterek şöyle dedi: "Cem Vakfı'nın tek kuruş parası yoktur. Türkiye şu ana kadar yapılan tüm cemevleri belediyelerin verdiği destekle yapılmıştır. Önceleri bize temel atma töreninde söylenenlerle, Alevi toplumuna göstermelik şov mu yapıldı? Sayın Yılmaz Ateş ve Sinan Yerlikaya ile telefonla konuştum. 'Biz arsa vermeyi taahhüt ettik. Bizim herhangi bir taahhüdümüz olmadı' diyorlar. Bu taahhüdün yazılı mı olması gerekiyor? Sayın Genel Başkan halkın önünde seçimden önce bitirileceği vaadini verdi. Daha sonra Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Baykal'ın 'Yardımı yapmaya çalışalım ama yapalım diye söz vermedik' dediğini aktardı. Müteahhidi mağdur etmemeye çalışacağız, gerekirse Alevi halkına başvururuz. CHP'nin tutumuyla ilgili olarak Alevi halkının kafasında bazı sorular yaratacaktır."

'BİNA TAAHHÜDÜMÜZ YOKTU'

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ise, protokolde binayı yaptıracakları şeklinde bir taahhütleri olmadığını savunarak, şunları belirtti: "Biz Ankara'nın en değerli arazilerinden değeri 10 milyon doları bulan arsayı tahsis ettik. Verilen arazinin hafriyatını biz aldık. Çevre düzenlemesini biz yaptık. Cemevi projesine gerekli katkıları vererek öncelikle yapı ruhsatı verdik. Biz üzerimize düşen bütün sözleri tuttuk. Alevi vatandaşların sıkıntılarını elbette ki konuşuruz."

Müteahhit: Üçkâğıtçı durumuna düşürdüler

Müteahhit İlhan Sarıaltun, muhatap bulamamaktan şikâyetçi.

Bugüne kadar yaklaşık 2.5 milyon YTL'lik yatırıma karşılık tek kuruş ödeme alamadığını savunan müteahhit İlhan Sarıaltun, bir muhatap bulamadığından yakınarak şunları dile getirdi: "Altı ay burada çalışma yaptım bir kuruş para alamadım. 2.5 milyon YTL'nin üzerinde hak edişimiz var, beni bitirdiler. İşçilere yalvardık kimine çek, kimine senet verdik. Para alamadığımızı söyledik sağ olsunlar icraya vermediler. Ama birkaç ay sonra her şeyimize el koyacaklarına şüphem yok. Kâr etmem, betonu, demiri versinler biz kârında değiliz. Ben de Aleviyim. Eski bir CHP'li olarak kimseye iftira atmak istemiyorum ama bizi üçkâğıtçı durumuna düşürdüler."

Abdurrahman ŞİMŞEK / HABER MERKEZİ - SABAH - 19.10.2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.