CHP İstanbul İl Başkanı: 'Sivas'ta gözlerimiz Günay'ı aradı'

CHP İstanbul İl Başkanı: 'Sivas'ta gözlerimiz Günay'ı aradı'

CHP İstanbul İl Başkanı: 'Sivas'ta gözlerimiz Günay'ı aradı'   CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Sivas...

A+A-

CHP İstanbul İl Başkanı: 'Sivas'ta gözlerimiz Günay'ı aradı'CHP İstanbul İl Başkanı: 'Sivas'ta gözlerimiz Günay'ı aradı' 
 
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Sivas katliamının bir insanlık suçu olduğunu söyleyerek, “Sivas katliamının yaşandığı yıllarda, mevcut hükümeti kıyasıya eleştiren dönemin Ertuğrul Günay’ı bugün bakanlık koltuğunda oturuyor. Gözlerimiz sayın Günay’ı aradı. Dün katliamı ve hükümeti eleştirirken, bugün nedense sessizliğe gömüldü. Kültür Bakanı olarak Madımak’ın müze yapılması istemine kulaklarını tıkıyor. Ancak o kulağını tıkasa da tarih bunu not ediyor” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu üyeleriyle ilçe başkanları Sivas katliamının 15. yılı dolayısıyla Madımak Oteli’nin önünde saygı duruşunda bulunarak yanan otele karanfil bıraktılar. Ardından bir açıklama yapan Tekin, Sivas’a gelmek isteyenlerin zorlandığını bildirerek, “Bugün Sivas’a girmekte zorlanan yüzlerce insan var. Her yer polis kuşatması altında. Bugün alınan önemler, keşke 15 yıl önce de alınsaydı. İnsanlarımızın diri diri yakılması da engellenmiş olurdu” dedi.

Tekin, Sivas katliamının bir insanlık suçu olduğunu söyleyerek, katliamı, gelecek kuşakların böyle anacağını belirtti. Tekin şunları söyledi: “Sivas katliamının yaşandığı yıllarda, mevcut hükümeti kıyasıya eleştiren dönemin Ertuğrul Günay’ı bugün bakanlık koltuğunda oturuyor. Gözlerimiz sayın Günay’ı aradı. Ama kendisini göremedik. Dün katliamı ve hükümeti eleştirirken, bugün nedense sessizliğe gömüldü. Ya dünkü tavrı yanlıştı, ya da bugün durduğu yer yanlış. Kültür Bakanı olarak Madımak’ın müze yapılması istemine kulaklarını tıkıyor. Ancak o kulağını tıkasa da tarih bunu not ediyor.”

Katliamın ardından birçok kişinin yakalanmadığını ve haklarında arama kararının bile çıkarılmadığını ileri süren Tekin, “Soruyorum, insan yakmak hangi kitapta var? Hiçbir kitapta olmayan insan yakma eylemi, tarihimize kara bir leke olarak düştü. Bunun sorumluları açığa çıkarılmalıdır. Mağdurlardan da özür dilenmelidir” dedi.

ANKA - HÜRRİYET - 2 Temmuz 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.