CHP Kuran Kursları açacakmış

CHP Kuran Kursları açacakmış

CHP Kuran Kursları açacakmışAbbas TANCHP Türbandan sonra Kuran Kursu ile Erbakan’ın da önüne geçti, AKP de köşeye sıkıştı...

A+A-

CHP Kuran Kursları açacakmışCHP Kuran Kursları açacakmış

Abbas TAN

CHP Türbandan sonra Kuran Kursu ile Erbakan’ın da önüne geçti, AKP de köşeye sıkıştı ve meydan Baykal’ın CHP sine kaldı. Artık kuran kursu da açar, camilerde yaptırır, açılmış olan cemevlerini yasalara aykırı diye kapatabilir de.

Bir dönem CHP Genel Başkan adayı olan ve şimdi de Kocaeli Belediye Başkanı adayı olan eski Belediye Başkanı sayın Sefa Sirmen, her mahallede Kuran Kursu açacağını söyledi.

Bu söylem hem Sirmen’e hem de partisine yakışır bir söylem oldu.

Kocaeli Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen “Kuran Kursu ihtiyaçlarını karşılamak Belediye olarak bizim görevimizdir” dedi. “Müslüman kardeşlerimizin ibadetlerini yaptıkları camilere verdiğimiz hizmet ve destekle birlikte Cemevi de yaptık.Gelirsek yine cemevi de yapacağız.” (kaç tane cemevi yaptıysa)

Türban açılımından sonra Kuran Kursları da yapılacaktır çünkü Kuran Kurslarına ihtiyaç vardır.

Sanki gerçekten Kuran Kurslarına ihtiyaç varmış gibi yeni bir açılımla ülkede, özellikle CHP ye oy veren Demokratlar ve Aleviler de beklenmedik bir ders almış oldular.

Sefa Sirmen’e, dolayısıyla CHP ye yurdun dört bir yanından ve yurtdışından oldukça büyük tepkiler gelirken CHP Genel Başkanı ortaya çıkarak Sefa Sirmen’e destek verdi.

Yerinde bir karar olduğunu, Müslümanların Kuran’ı çok iyi öğrenmesi gerektiğini söylüyor. (sadece Müslümanların değil, ülkede yaşayan herkesin öğrenmesi şart).

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ve cemaatlerin yaptıkları kuran kurslarını az bulan CHP kolları sıvadı ve Kocaeli ilinden başlayarak yurdun en ücra köşelerine kadar her yere Kuran Kursları açacaklar.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kılıçdaroğlu’da İsmail Ağa cemaatini ziyaret ederek oy isteyecekmiş.

Sanıyorum buna en büyük destek CHP içerisinde düğme ilikleyerek, kapı önlerinde bekleyerek koltuk sahibi olan Aleviler destek vereceklerdir.

Başkalarının yanında Baykal ve CHP hakkında ne kadar eleştiri getirirseniz getirin haklısınız diyenler olacaktır ama koltuk sahibi Alevilerin yanında bu konuyu tartışmaya açsanız sanki kendilerine küfür edilmiş gibi tepki göstereceklerdir.

Bu tip insanlar olduğu sürece Aleviler, diğer inanç kurumları ve azınlıklar ezilmeye devam edileceklerdir.

Sayın Baykal, Alevi Kurmaylarını yanına çağırarak durum değerlendirmesi yapmalı ve derhal talimat vermeli!

Hiçbir Alevi ve Alevi kurum yöneticilerini konuşturmayın ve bir şekilde susturun demelidir.

Resmi ve Gayri resmi açılmış Kuran Kursları yetmiyormuş gibi mahalle halkının isteği doğrultusunda Kuran Kursları açmaya devam edeceklermiş.

Bunu söyleyen bir zamanlar CHP Genel Başkanlığına soyunan biridir.

O dönemler Genel Başkanlığa seçilebilmiş olsaydı sayın Sirmen sanırım bu güne kadar CHP li belediyeler aracılığıyla çoktan bu işi çözerdi ve sadece Müslümanlar değil, Alevilerde 71,5 milyon Türkiye halkı çoktan kuran okumayı da ibadetin tamamını da öğrenmiş olacaktı.

Bu CHP ne yapmak istiyor anlayabilmiş değilim.

Bir zamanlar arka bahçesi saydığı alevi örgütlerini ve askeri saydığı Alevileri sürekli aşağılayarak, onları yok sayarak ve birkaç kuruş parayla sözde Madımak Otelini satın almaya kalkışan CHP, tamamen alevileri yok etme oyunuyla oynuyor.

Alevilerin, Alevi (ABF ve bileşenlerinin) örgütlerinin taleplerini görmezlikten gelen ve hatta onların taleplerini yok etmeye çalışan bu zihniyet, yüzbinlerin Sıhhıye meydanındaki haykırışlarını hiç duymamış.

ABF ve Bileşenleri  Diyanet İşleri Başkanlığı kaldırılsın diyor, CHP tüzük değişikliği ile bunu iyice pekiştirecek ilaveler yapıyor.

Madımak oteli Müze olsun deniyor, Devleti ve devleti yönetenleri bu konuda zorlayacaklarına göstermelik bir girişimde bulunarak oteli satın almaya çalışıyorlar.

Umarım Madımak otelini satın alıp bundan bir rant hesabını peşinen de yaparlar.

Bir şeyleri herkesin çok iyi bilmesi gerekir.

Partilerinin tüzüklerini inceleseler, yasaları inceleseler, Laikliği ve siyasi partilerin ne olduklarını görmek için bir iki yasayı inceleseler nasıl olur acaba.

Örneğin;

633 Sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Yasa :

"Madde 1 : İslam Dini’nin inançları,ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek,din konusunda toplumu aydınlatmak ve İbadet yerlerini yönetmek üzere; Başbakanlığa bağlı Diyanet İşleri Başkanlığı kurulmuştur."

2820 Sayılı Siyasi Partiler Yasası :

"Madde. 89 : Siyasi partiler, Laiklik ilkesi doğrultusunda,bütün siyasi görüş ve düşüncelerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek,özel kanunda gösterilen görevleri yerine getirmek durumunda olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın,genel idare içinde yer almasına ilişkin Anayasa’nın 136 maddesi hükmüne aykırı amaç gütmez."

667 Sayılı Tekke Ve Zaviyelerle Türbelerin Seddine ve Türbedarlar İle Bir Takım Ünvanların Men ve İlgasına Dair Yasa :

"Madde 1 : Türkiye Cumhuriyeti dahilinde gerek Vakıf suretiyle,gerek mülk olarak şeyhının tahtı tasarrufunda gerek suveri aharla tesis edilmiş bulunan bilumum Tekke ve zaviyeler sahiplerinin diğer şekilde hakkı temellük ve tasarrufları baki kalmak üzere kamilen seddedilmiştir.

Bunlardan usulu mevzuası dairesinde filhal CAMİ veya MESCİD olarak istimal edilenler ipka edilir.

Alelumum tarikatlerle şeyhlik,dervişlik,müritlik, dedelik,seyitlik, çelebilik,babalık, emirlik, nakiplik, halifelik,falcılık, büyücülük, üfürükçülük ve gayıptan haber vermek ve murada kavuşmak maksadıyla nüshacılık gibi unvan ve sıfatların istimali ile bu unvan ve sıfatlara ait hizmet ifa ve kisve iktisadi memnundur." 

Yukarıdaki yasalar hala yürürlüktedir.

Burada Alevilik ve Aleviler yok sayılmaktadır. Alevilerin ibadeti olan Cem, Dedeler tarafından yürütülür ama bu yasa Dedelikle Üfürükçülüğü bir gören zihniyetin ürünü olsa gerek.

Bu yasayı okuyan zevat Alevilerin yüzüne bakarken neler düşünüyorlar acaba.

KAYNAK : Alevihaber.com - 04.02.2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.