CHP küskünlerle aşurede buluşacak

CHP küskünlerle aşurede buluşacak

CHP küskünlerle aşurede buluşacak AKP’NİN Alevi açılımı ve Erdoğan’ın cemevleri konusudaki taahhüdü CHP’yi de...

A+A-

CHP küskünlerle aşurede buluşacak CHP küskünlerle aşurede buluşacak

AKP’NİN Alevi açılımı ve Erdoğan’ın cemevleri konusudaki taahhüdü CHP’yi de harekete geçirdi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal geleneksel hale gelen Genel Merkez’de aşure dağıtımına bu yıl da katılacak. Erdoğan’ın iftarına katılmayan bazı Alevi dernekleri 23 Ocak’ta CHP’nin aşure gününe mektupla davet etti. CHP Lideri asıl aşure çıkarmasını 27 Ocak’ta İstanbul’da Karacaahmet Dergahı’nı ziyaretiyle yapacak.

Erdoğan’ın iftarına katılan Alevileri “düşkün” ilan eden derneklerden Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Avukat Kazım Genç, CHP’nin davetine katılmamaları için bir engel bulunmadığını belirtti. Alevi Araştırmalar Merkezi Başkanı Ali Yıldırım da, davete katılacaklarını belirterek “CHP ile Alevilerin kırmızı çizgileri aynı” dedi.

A. Rezzak ORAL / ANKARA
AKŞAM - 15 Ocak 2008

Alevileri aşureye davet etti

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Alevi örgütlerinin yöneticileri ve önderlerini, parti genel merkezindeki aşureye davet etti. CHP İletişim Koordinatörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Baykal, Alevi örgütlerinin yöneticileri ve önderlerine mektup göndererek, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da genel merkezde aşure kaynatılacağını belirtti. Baykal’ın davet mektubu şöyle: ‘Bir insanlık suçu olan Kerbela’nın acısını yüreğinde hisseden, yasını, orucunu tutan sevgili kardeşim. Kerbela bir insanlık utancıdır. Böylesine büyük acılar, bir olarak, iri olarak, diri olarak, kardeşlik duygularını pekiştirerek, yardımlaşarak, dayanışarak göğüslenir. Bu anlayışla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da genel merkezimizde aşure kaynatacağız. Yarın sizi, sizleri aşuremizi paylaşmaya davet ediyor, sevgiler, saygılar sunuyorum.’

14 Ocak 2008 - STAR

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.