CHP Lideri Baykal'a "Madımak" Çağrısı

CHP Lideri Baykal'a "Madımak" Çağrısı

CHP Lideri Baykal'a "Madımak" Çağrısı Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, CHP Genel...

A+A-

CHP Lideri Baykal'a "Madımak" ÇağrısıCHP Lideri Baykal'a "Madımak" Çağrısı
 
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı, 2 Temmuz'da Madımak Oteli Önünde Yapılacak Anma Törenine Katılmaya Çağırdı. Gümüş, CHP Lideri Baykal'ın, Anma Törenine Vereceği Desteğin Önemine İşaret Ederek, "Deniz Baykal'ı, 2 Temmuz'da Bizlerle Birlikte, Yakılarak Öldürülen Aydınlarımızı, Çocuklarımızı Anmaya Bekliyoruz" Dedi.

 
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Fevzi Gümüş, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı, 2 Temmuz'da Madımak Oteli önünde yapılacak anma etkinliklerine çağırdı. Gümüş, 33 aydına mezar olan Madımak Oteli'nin de müze yapılması için AKP Hükümeti'nin gerekli adımları bir an önce atmasını istedi.

Sivas'ta 2 Temmuz 1993 yılında yaşanan olaylarda, hayatını kaybeden 33 yurttaşı anma etkinliklerine ilişkin çalışmalar sürüyor. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği başta olmak üzere, Alevi Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ve çok sayıda Alevi kurum ve kuruluşu 2 Temmuz için ortak bir açıklama yaptı.

"2 Temmuz'da Madımak Oteli'nin önünde buluşalım" başlığıyla yayınlanan açıklamada, "2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal'ı anmak üzere Sivas'a giden 33 insanın Madımak Oteli'nde yakılarak katledilmesi, Ortaçağ vahşetiyle Türkiye'nin aydınlığına, çağdaşlığına, demokrasi ve laikliğe, halkların kardeşliğine, bir arada yaşama kültürüne ve çok kültürlülüğe yapılan bir saldırıydı" denildi.

-KARA LEKE-

Sivas olaylarının Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçtiği ifade edilen açıklamada, 33 insana mezar olan Madımak Oteli'nin yoğun isteğe karşın, müze yapılmaması eleştirildi. AKP'nin Aleviler'in müze taleplerini görmezden geldiği ifade edilen açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, "Madımak Oteli'nin kamulaştırılması için yeterli bütçeye sahip değilim" şeklindeki açıklamalarına tepki gösterildi. Çağrı metninde, "Bakan Günay'ın, bu açıklaması en az Madımak katliamı kadar canımızı yakmış, ruhumuzu incitmiştir" denildi.

Madımak Oteli'nin bir an önce müze yapılması için hükümetin gerekli adımları atmaya çağıran PSAKD Genel Başkanı Fevzi Gümüş, "AKP, kendine özgü demokrasi anlayışından kurtulmak istiyorsa, Madımak Oteli'nin müze yapılması taleplerimize uzak kalmamalıdır. Orayı müze yapmak, bu iktidarın boynunun borcudur" dedi.

-SORUN HEPİMİZİN SORUNU-

Sivas olaylarının sadece Alevileri ilgilendirmediği belirtilen açıklamada, "Madımak Oteli'ndeki insanlık dışı kıyımın vicdanlarımızda yarattığı utancı hep birlikte temizlemek gerektiğine inanıyor ve bunun salt Alevilerin sorunu olmadığı kanaatini taşıyoruz. Türkiye, geçmişindeki bu utancı temizlemek, geleceğini de aydınlatmak zorundadır. Madımak Oteli'nin müzeye dönüştürülmesi, katliamın karanlıkta kalmış gerçek faillerinin bulunması ve Alevilerden özür dilenmesi gerekir" denildi.

-HEP BİRLİKTE ANALIM-

Ortak açıklamada, Madımak katliamını unutturmak isteyenlere karşı, tüm toplum kesimlerine "2 Temmuz'da Madımak'ta olalım" çağrısı yapılırken, siyasilere de mesaj verildi. PSAKD Başkanı Avukat Fevzi Gümüş ANKA'ya yaptığı açıklamada, CHP Lideri Baykal'a açık çağrıda bulundu. CHP'li milletvekillerinin ve parti yöneticilerinin her yıl ama etkinliklerine destek verdiğini vurgulayan Gümüş, bu yıl diğerlerinden farklı olarak Baykal'ı da aralarında görmek istediklerini söyledi. CHP Lideri'nin vereceği desteğin büyük önem taşıdığını ifade eden Gümüş, "Sayın Baykal'ı, 2 Temmuz'da bizlerle birlikte, yakılarak öldürülen aydınlarımızı, çocuklarımızı anmaya bekliyoruz. Baykal'ın, bize destek vermesi, önemli bir mesaj olacak. Kendisini kamuoyu önünde Sivas'a çağırıyoruz" diye konuştu.

(ANKA) - 8 Haziran 2008

Baykal’a ‘Madımak’ çağrısı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, CHP liderinin Sıvas katliamının yıldönümündeki törenlere katılmasını istedi

Dernek Başkanı Gümüş, CHP’lilerin her yıl anma etkinliklerine destek verdiğini belirterek bu yıl Baykal’ı da aralarında görmek istediklerini söyledi.

ANKARA (ANKA) - Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Başkanı Fevzi Gümüş, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı, 2 Temmuz’da Madımak Oteli önünde yapılacak anma törenine katılmaya çağırdı.

PSAKD başta olmak üzere, Alevi Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ve çok sayıda Alevi kurum ve kuruluşu 2 Temmuz için ortak bir açıklama yaptı. “2 Temmuz’da Madımak Oteli’nin önünde buluşalım” başlığıyla yayımlanan açıklamada, Sıvas olaylarının Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçtiği ifade edildi. Açıklamada, 33 insana mezar olan Madımak Oteli’nin yoğun isteğe karşın, müze yapılmaması eleştirilerek Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın “Madımak Oteli’nin kamulaştırılması için yeterli bütçeye sahip değilim” şeklindeki açıklamalarına tepki gösterildi. Çağrı metninde, “Günay’ın, bu açıklaması en az Madımak katliamı kadar canımızı yakmış, ruhumuzu incitmiştir” denildi.

PSAKD Genel Başkanı Gümüş, “AKP, kendine özgü demokrasi anlayışından kurtulmak istiyorsa, Madımak Oteli’nin müze yapılması taleplerimize uzak kalmamalıdır” dedi. CHP milletvekilleri ve yöneticilerinin her yıl anma etkinliklerine destek verdiğini vurgulayan Gümüş, bu yıl diğerlerinden farklı olarak Baykal’ı da aralarında görmek istediklerini söyledi. Gümüş, “Sayın Baykal’ı, 2 Temmuz’da bizlerle birlikte, yakılarak öldürülen aydınlarımızı, çocuklarımızı anmaya bekliyoruz” diye konuştu.
 
Cumhuriyet - 09.06.2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.