CHP Madımak Katliamı Anma Etkinliklerini Böldü

CHP Madımak Katliamı Anma Etkinliklerini Böldü

CHP Madımak Katliamı Anma Etkinliklerini BöldüCHP, 2 TEMMUZ'DA ALTERNATİF ANMA PROGRAMI DÜZENLEYECEKCHP Sivas İl Teşkilatı, 37 kişinin...

A+A-

CHP Madımak Katliamı Anma Etkinliklerini BöldüCHP Madımak Katliamı Anma Etkinliklerini Böldü

CHP, 2 TEMMUZ'DA ALTERNATİF ANMA PROGRAMI DÜZENLEYECEK

CHP Sivas İl Teşkilatı, 37 kişinin öldüğü Madımak olaylarının 15. yıldönümünde alternatif bir anma programı düzenleyecek.

2 Temmuz 1993 yılında meydana gelen Madımak Oteli yangınının 15. yıldönümüne az bir süre kaldı. Kamuoyunda Alevi - Sünni çatışması olarak nitelendirilen olayların yıldönümünde marjinal sol gruplar, Alevi kesim ve sivil toplum kuruluşları farklı etkinlikler düzenleyerek otelde ölenleri anacak. CHP Sivas İl örgütü de 2 Temmuz Çarşamba günü Madımak Oteli önünde alternatif bir program yapacağını duyurdu. Bu programa, Cem Vakfı, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Eğitim-İş Sendikası üyeleri de destek verecek. Anma töreninde CHP ve beraberindekiler Madımak Oteli önünde toplanarak buraya karanfil bırakacak. Daha sonra olayla ilgili bir basın bildirisi okunacak.

Bugün CHP binasında gerçekleştirilen 3. İl Danışma toplantısında konuşan İl Başkanı Bülent Renda Deniz, anma törenine CHP'den 30 milletvekilinin katılacağını söyledi. CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ise madımak olaylarının kesinlikle Alevi Sünni kavgası olmadığını ifade etti. O gün 37 aydının öldüğünü hatırlatan Özdemir, "Aradan 15 yıl geçmesine rağmen Ankara bu olayın adını koyamadı. Birileri, o aydınları katletti. Burada boğulmak istenen aydınlar değildi. Birilerinin asıl amacı, yangın dumanıyla laik cumhuriyeti boğmaktı" dedi. Milletvekili Özdemir, Madımak otelinin mutlaka müze yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

SONDAKİKA HABER - 28 Haziran 2008

2 TEMMUZ SİVAS OLAYLARININ 15. YILDÖNÜMÜ

Sivas'ta 1993 yılında Madımak Oteli'nde çıkan olayların 15. yıldönümünde CHP'liler ve bazı sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile anma programı yapılacağı bildirildi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan CHP Sivas İl Başkanı Bülent Renda Deniz, 2 Temmuz tarihinde saat 10.30'da parti binasında toplanarak, anma etkinliği yapacaklarını söyledi. Deniz, "Belirtilen saatte CHP Grup Başkan Vekilimiz Hakkı Suha Okay ile birlikte 25 milletvekilimiz ile Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim-İş Sendikası ve Cem Vakfı yetkililerinin katılımıyla ilk olarak Atatürk anıtına gideceğiz. Burada saygı duruşunda bulduktan sonra yürüyerek olayların çıktığı Madımak Oteli'ne giderek karanfil bırakıp, ölen aydınlarımızı anacağız" dedi.

İHA - 28.06.2008

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.