CHP Milletvekili Durgun'dan Nusayri Alevilerle İlgili Soru Önergesi

CHP Milletvekili Durgun'dan Nusayri Alevilerle İlgili Soru Önergesi

CHP'li Durgun Erdoğan'a Sordu: Wilson ile Adana Konsolosu Gren'in Hatay Ziyaretinin Nedeni Nedir? CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun,...

A+A-

CHP'li Durgun Erdoğan'a Sordu: Wilson ile Adana Konsolosu Gren'in Hatay Ziyaretinin Nedeni Nedir?CHP'li Durgun Erdoğan'a Sordu: Wilson ile Adana Konsolosu Gren'in Hatay Ziyaretinin Nedeni Nedir?
 
CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, ABD Büyükelçisi Ross Wilson ve Adana Konsolosu Eric Gren'in 7 Şubat'ta Hatay'ı Ziyaret Ettiğini Belirterek, Başbakan Erdoğan'a, Ziyaretin Sebebini Sordu. Durgun, Soru Önergesinde "Wilson ve Gren'in Hatay'da Yaşayan Nusayri Alevi Vatandaşlarımızla Bir Görüşme Talebinde Bulunduğu Doğru Mudur?" Sorusunu Yöneltti.

CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson ile Adana Konsolosu Eric Gren'in 7 Şubat'ta Hatay'a yaptığı ziyareti Meclis gündemine getirdi. Wilson ve Gren'in yaptığı ziyaret çerçevesinde Hatay Valisi Ahmet Kayhan ve AKP'li Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu ile görüşmeler yaptığına dikkat çeken Durgun, bu görüşmelerin bir kısmının basına kapalı yapıldığını kaydetti. Durgun, Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson ile ABD'nin Adana Konsolosu Eric Gren'in Hatay ilimize yaptığı ziyaretin sebebi nedir? Basına kapalı görüşmelerde Hatay ilimizde yaşayan Nusayri Alevi vatandaşlarımızla bir görüşme talebinde bulunulduğu doğru mudur? Doğru ise bu görüşme isteğinin amacı nedir? Wilson ile Gren'in Hatay ilimizi bir yetki sahibi gibi bölgenin dengelerine müdahale etmesi sizce İçişlerimize bir müdahale değil midir? ABD'nin Adana Konsolosu Eric Gren'in daha önce Hatay'a gelerek alevi vatandaşlarımızla görüşmeler yapmış mıdır? Bu görüşmelerde Nusayri alevi vatandaşlarımıza bazı tekliflerde bulunmuşlar mıdır? Neler teklif edilmiştir? Alınan duyumlara göre Nusayri alevi işadamlarıyla yapılan bir toplantıda Türkiye cumhuriyeti devletinin Nusayri alevi vatandaşlarımızla bir sorunu olup olmadığını, eğer bir sorun var ise bunu kendilerine iletmelerini söyledikleri Hatay kamuoyunda konuşulmaktadır. Bu yaklaşım Türkiye cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğüne, iç barışına ve Türkiye cumhuriyetinin demokratik hukuk devleti olgusuna yapılmış bir saldırı değil midir? Bizim ABD'deki büyükelçimizin bu tür bir çalışma yapmasına ABD hükümeti izin verir miydi? Siz Türkiye cumhuriyeti başbakanı olarak neden bir ABD büyükelçisinin ülkemizin içişlerine müdahale etmesine izin veriyorsunuz?"

(ANKA) - HABERX - 18 Şubat 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.