CHP Milletvekili Gökhan Durgun'dan ilginç İddia

CHP Milletvekili Gökhan Durgun'dan ilginç İddia

CHP'li Durgun, ABD ve İran'ın, Antakya'daki Aleviliği Kaşıdığını İleri SürdüCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Gökhan...

A+A-

CHP Milletvekili Gökhan Durgun'dan ilginç İddiaCHP'li Durgun, ABD ve İran'ın, Antakya'daki Aleviliği Kaşıdığını İleri Sürdü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, Antakya'daki Alevilere yönelik ilginç bir iddia ortaya attı. Durgun'a göre, Amerika Birleşik Devletleri ve İran Antakya'daki Aleviliği kaşıyor. Bu projenin 6 ay önce başladığını ileri süren Durgun, Antakya'da bir Alevi vatandaşa Amerika'nın Ankara Büyükelçisinin mektup yazdığını, Adana Büyükelçisi'nin de gelip toplantı yaptığını iddia etti.

İran'dan da Antakya'ya misyonerlerin geldiğini bildiren CHP'li Gökhan Durgun, ABD Büyükelçisinin ve Adana Büyükelçisinin Antakya'daki Alevilere "Siz farklısınız, ayrışmalısınız. Sizin kendinizi azınlık olarak kabul etmeniz lazım, bunu anlatmanız lazım, ilan etmeniz lazım" dediğini ileri sürdü.

Durgun ilginç iddiasıyla ilgili konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bununla da kalınmıyor. İran'dan misyonerler geliyor buraya, siz Alevisiniz biz Şiiyiz, gelin biz size para verelim köylerinize yol su götürün deniyor. Bu olay Antakya'da yaşanıyor. Bundan 6 ay önce başlayan bir projedir. Ama Antakya'nın insanı Türkiye'nin insanı değerlidir. Özelikle Alevi vatandaşlarımız bu ülkenin asil unsurlarıdır. Onlar bizim canımızdır, ciğerimizdir. Hiç kimse onları ikinci sınıf vatandaş bir azınlık olarak göstermeye kalkmasın. En sert cevabı Türkiye'de yaşayan tüm insanlarımızdan alacaklardır." 

sondakika.com - 28 Ocak 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.