CHP Myk Üyesi Kılıç: Erdoğan Tunceli Oyununu Kaybedecek

CHP Myk Üyesi Kılıç: Erdoğan Tunceli Oyununu Kaybedecek

CHP Myk Üyesi Kılıç: Erdoğan Tunceli Oyununu KaybedecekCHP MYK üyesi Ali Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "yerel...

A+A-

CHP Myk Üyesi Kılıç: Erdoğan Tunceli Oyununu KaybedecekCHP Myk Üyesi Kılıç: Erdoğan Tunceli Oyununu Kaybedecek

CHP MYK üyesi Ali Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "yerel seçimlerde Tunceli'yi istiyorum" açıklamalarına ilişkin "AKP Türkiye'nin yer yerinde iktidara gelebilir ama Tunceli'de iktidara gelemez. Kaleyi içten fethetmeye çalışabilirler. Başbakan kaleye kadar gelir ama bu kalenin surlarının gölgesinde dahi duramaz" dedi. 

AKP'nin yerel seçimlerde, "kale" olarak tabir ettiği ve seçimlerde başarıyla çıkmak için çalışmalarını hızlandırdığı illerinde başında gelen Tunceli'de, CHP, yerel seçimlerde "tek başına" iktidar olmayı hedefliyor. Yerel seçim çalışmaları ve CHP'nin önümüzde ki dönem gerçekleştireceği Program Kurultayına ilişkin Tunceli'de temaslarda bulunan CHP MYK üyesi Ali Kılıç, AKP'nin yerel seçimlerde "Tunceli oyununu" bozacaklarını söyledi. Kılıç, AKP'nin Tunceli'de başarılı olabilmesi için öncelikle Alevilerin sorunlarına eğilmesi gerektiğini kaydetti.

-"ERDOĞAN TUNCELİ OYUNUNU KAYBEDECEK"-

CHP il binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç, Tunceli'de yerel seçimlere yönelik ciddi bir çalışma içinde olduklarını belirtti. AKP'nin yerel seçimlerde Tunceli'ye yönelik ilgisi üzerine sorulan soruya cevap veren Kılıç, "AKP Türkiye'nin yer yerinde iktidara gelebilir ama Tunceli'de iktidara gelemez. Kaleyi içten fethetmeye çalışabilirler. Başbakan kaleye kadar gelir ama bu kalenin surlarının gölgesinde dahi duramaz. Eğer bu kaleyi fethetmek istiyorlarsa AKP'nin cem evlerini ibadethane olarak kabul etmesi gerekir. Tayyip Erdoğan buraya oynuyor ama bu oyunu kaybedecek" dedi.

-ERGENEKON DAVASI-

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Ergenekon davasına ilişkin "Başbakan savcıysa bende avukatıyım" açıklamasının bölge halkı tarafından tepki ile karşılandığı yönünde ki başka bir soruyu cevaplandıran Kılıç, "Bölge halkı mazlumun avukatlığından rahatsız olmaz" dedi. Ergenekon iddianamesinde Başbakan hakkında ki iddiaları hatırlatan Kılıç, "Başbakan iddianamenin savcısı konumundayken sanık konumuna düşmüştür. Savcının başbakanı sanık koltuğuna oturtması gerekir. CHP ergenekonun değil mazlumun avukatıdır, mazlumun avukatı olmayı gururu sayarız" diye konuştu.

Kılıç ayrıca, Ergenekon davasıyla birlikte, toplumun birbirine karşı olan güvenin yıpratıldığını da söyledi.

(ANKA) - HABER1 - 2 Eylül 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.