CHP 'Nur sponsorluğu'nu sordu

CHP 'Nur sponsorluğu'nu sordu

CHP 'Nur sponsorluğu'nu sorduAnadol'dan Erdoğan'a: THY'nin, bir cemaat toplantısına sponsor olması doğru mudur?CHP Grup Başkanvekili...

A+A-

CHP 'Nur sponsorluğu'nu sorduCHP 'Nur sponsorluğu'nu sordu

Anadol'dan Erdoğan'a: THY'nin, bir cemaat toplantısına sponsor olması doğru mudur?

CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ''Bir kamu kurumu olan THY'nin, kamu olanaklarını kullanarak bir cemaat toplantısına sponsor olması sizce doğru mudur?'' diye sordu.

Anadol, Başbakan Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, İstanbul'da düzenlenen ve Said-i Nursi'nin öğretilerini konu alan uluslararası sempozyuma THY'nin sponsor olduğunu basında çıkan haberlerden öğrendiklerini belirtti.

Atatürk önderliğinde kurulan THY'nin, 1925'teki Şeyh Said isyanı nedeniyle hakkında soruşturma açılan ve sürgün edilen Said-i Nursi'nin kurucusu olduğu dini cemaatin öğretilerini konu alan toplantıya sponsor olmasının gerekçelerini soran Anadol, kamu kurum ve kuruluşlarının sponsor olmalarıyla ilgili kriterlerin açıklanmasını istedi.

Anadol, şu sorulara yer verdi:

''Bir kamu kurumu olan THY'nin, kamu olanaklarını kullanarak bir cemaat toplantısına sponsor olması sizce doğru mudur? Bu uluslararası cemaat toplantısına sponsorluğun THY'ye maliyeti kaç YTL olmuştur? THY, son 5 yılda kimlere ve hangi toplantılara sponsor olmuştur? Son 5 yılda THY'ye sponsor olarak başvuran ve başvuruları reddedilen firma, kurum ve kuruluşlar hangileridir? Sponsorluk taleplerinin reddedilmesinin nedenleri nelerdir?''

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe ise Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in cevaplandırması istemiyle sunduğu önergede, Sermaye Piyasası Kanununa muhalefet ve izinsiz halka arz suçlarından 2 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar'ın hapis cezasının ertelenmesi talebine gerekçe olarak gösterdiği sağlık kurulu raporunu hangi hastaneden aldığını sordu.

A.A. - 21.11.2007

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.