CHP 'satanist kınaması' istedi

CHP 'satanist kınaması' istedi

CHP 'satanist kınaması' istediCHP Alevilere hakareti Meclis gündemine taşıdı.CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Diyanet İşleri...

A+A-

CHP 'satanist kınaması' istediCHP 'satanist kınaması' istedi

CHP Alevilere hakareti Meclis gündemine taşıdı.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bağlı olduğu Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu’dan, Alevileri Satanistlere benzeten açıklamaları nedeniyle AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak’ı kınamayı düşünüp düşünmediğini sordu.

Ağyüz, Yazıcıoğlu tarafından yanıtlanması isteğiyle verdiği yazılı soru önergesinde, Plan Bütçe Komisyonu’nda Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinin görüşmeleri sırasında, Özbayrak’ın Alevilerle ilgili yaptığı açıklamayı gündeme getirdi.

Ağyüz, Özbayrak’ın, “Alevilere bir tahsisat yapılırsa, Aleviliğin diğer kolları da bize tahsisat yapın derse ne olacak? Mecusiler, Satanistler gibi gruplardan da benzer talepler gelebilir” dediğini hatırlatarak, “Özbayrak’ın talihsiz açıklamalarını kınıyor, aynı çatı altında yasama görevi yapmış olmamdan dolayı üzüntülerimi belirtiyorum” dedi.

-ALEVİLERE HAKERET-

Ağyüz, Yazıcıoğlu’dan, Özbayrak’ın bu sözlerinin Alevilere hakaret olup olmadığını sordu. Ağyüz, “İçinde bulunduğumuz güç koşullarda ulus olarak birlik, dayanışma ve sevgi içerisinde olmamız gerekirken, bu açıklama ayrımcılık değil midir? Kınamayı ve tepki koymayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.

Ağyüz, Alevilerin cemevlerinin yasal statüye kavuşturulup maddi destek sağlanması için yasal düzenlemeler yapmayı düşünüp düşünmediği konusunda da Yazıcıoğlu’ndan bilgi istedi.

ANKA - 5 Kasım 2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.