CHP Yenimahalle Belediye Başkan Adayına Alevilerden Destek

CHP Yenimahalle Belediye Başkan Adayına Alevilerden Destek

CHP Yenimahalle Belediye Başkan Adayına Alevilerden Destek   CHP Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Fethi Yaşar, 30 Mart sabahı Alevi-Sünni ayrımının...

A+A-

CHP Yenimahalle Belediye Başkan Adayına Alevilerden DestekCHP Yenimahalle Belediye Başkan Adayına Alevilerden Destek
  
CHP Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Fethi Yaşar, 30 Mart sabahı Alevi-Sünni ayrımının kalkacağını belirterek, 'Toplumda herkes birbirine eşittir, inancı ne olursa olsun' dedi
 
 
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Ali Balkız ile Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Av. Fevzi Gümüş'ü makamında ziyaret eden CHP Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Fethi Yaşar, hem Alevilerin desteğini aldı hem de seçilmesi durumunda yapacaklarını anlattı.

Halkın bütün kesimlerinin kucaklanması gerektiğinin altını çizen Yaşar, "Bizden olan ve bizden olmayan ayrımı çok tehlikeli bir oyundur. Toplumda herkes birbirine eşittir, inancı ne olursa olsun. Din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapılmasına karşıyım" dedi.

Cemevi sözü

Alevilerin bu toplumun azınlıkları değil asli unsurları olduğunun altını çizen Yaşar, Cemevleri kurulması konusunda gereken her türlü desteği vereceklerini söyledi. "Camiler varsa cemevleri de olmalıdır" diyen Yaşar, camilere götürülen hizmetlerden cemevlerinin de yararlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Ali Balkız ile Fevzi Gümüş ise Yaşar'ın Yenimahalle Belediye Başkanı seçilmesi için desteklediklerini belirttiler.

KAYNAK : Turktime.com - 21 Şubat 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.