CHP'de Alevi ve Kürtler Dışlanıyor

CHP'de Alevi ve Kürtler Dışlanıyor

SAV İLE ERDEM MYK TOPLANTISINDA KAVGA ETTİCHP'de sular durulmuyor. Bu kez Genel Sekreter Önder Sav ile Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem karşı...

A+A-

CHP'de Alevi ve Kürtler DışlanıyorSAV İLE ERDEM MYK TOPLANTISINDA KAVGA ETTİ

CHP'de sular durulmuyor. Bu kez Genel Sekreter Önder Sav ile Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem karşı karşıya geldi. CHP kurultaya gergin gidiyor. Gerginlik yüzünü Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığındaki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında gösterdi.

Önceki gün yapılan toplantının gündeminde Genel Sekreter Önder Sav tarafından görevden alınan Çankaya İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım'ın itirazı vardı. Sav'ın bu kararına Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem sert tepki gösterdi:

"Genel sekreterin gizli kapaklı odalarda delege tespiti yapmaması gerekir. Delegeler Sav'ın odasında belirleniyor. İlçe başkanını kendin atadın, neden görevden alıyorsun? Önder Sav ekibi mi yaratmaya çalışıyorsun?"

Diğer bazı MYK üyelerinin de eleştirdiği Önder Sav, "Partim için çalışıyorum. Genel sekreterim tüm illere müdahale edebilirim" yanıtını verdi.

Ama tartışma bitmedi. Üstelik konusu da değişti. MYK üyesi Fuat Çay, Sav'ı, "Önce Kürtleri partiden dışladınız. Şimdi de Alevileri dışlıyorsunuz" sözleriyle eleştirdi. Sav ise Çay'a, "Yüreğin yetiyorsa bir Alevi mahallesine birlikte gidelim" yanıtını verdi. Bu sözlerin ardından Genel Sekreter Sav ile Genel Başkan Yardımcısı Erdem arasındaki tartışma büyüdü. Sav, Eşref Erdem'e, "Saygılı konuş" diye bağırdı. Erdem ise "Saygılı konuşuyorum ama ağır konuşmasını da bilirim" dedi.

CHP lideri Deniz Baykal'ın, tartışmada ağırlığını Sav'dan yana koyduğu kaydedildi. Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, MYK üyeleri Mahmut Yıldız ve Fuat Çay ile birlikte toplantıyı terketti.

Görevden alınan ve toplantıda tartışmaya neden olan Çankaya ilçe başkanının yaptığı itiraz ise reddedildi.

ANKA - 15.11.2007

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.