CHP'den Alevi aday talebi

CHP'den Alevi aday talebi

CHP'den Alevi aday talebi1600 vatandaşın imzaladığı dilekçelerle Beyoğlu için Saim Gül'ün adaylığı istendi.İstanbul 2'ci...

A+A-

CHP'den Alevi aday talebiCHP'den Alevi aday talebi

1600 vatandaşın imzaladığı dilekçelerle Beyoğlu için Saim Gül'ün adaylığı istendi.

İstanbul 2'ci bölge alevi sivil toplum örgütleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (Alibeyköy Cem Evi), Seyid Harun Nur Dede Cem Evi, Kırklar Cem Evi olmak üzere üç büyük cem evi ve Beyoğlu sivil toplum örgütleri ile birlikte 17 sivil toplum örgütü, aynı zaman da Beyoğlu ilçesinde oturan 1600 vatandaşın imzaladığı dilekçelerle Cumhuriyet Halk Partisi Beyoğlu Belediye Başkan Adayı olarak Saim Gül'ün gösterilmesi taleplerini CHP Genel Başkanlığına, CHP Genel Sekreterliğine ve CHP İstanbul İl Başkanlığına yazı ile bildirdiler.

Alevi sivil toplum örgütleri yaptıkları yazılı açıklamada;

"9 Eylül 1923 Tarihinde kurulan Cumhuriyet Halk Partisi'ne, geçen 85 yıl boyunca bizler alevi toplumu olarak kayıtsız bir şekilde sahip çıktık ve destek verdik.

Fakat, 29 Mart 2009 tarihinde, yapılacak yerel seçimlerde, İstanbul 2'ci bölgede bir alevi adayın, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından gösterilmemesi veya zikredilmemesi bizleri derinden üzmüştür.Bu tespitlerimiz doğrultusunda, İstanbul 2'ci bölge Beyoğlu İlçesinde, biz alevi sivil toplum örgütlerinin destekleyeceği bir alevi adayın gösterilmesi bizleri mutlu edecektir.

Daha önce İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret eden, Beyoğlu İlçesi sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Beyoğlu İlçesinde, Saim Gül'ün aday gösterilmesini talep etmişlerdir. Bu talep doğrultusunda biz alevi sivil toplum örgütleri, Beyoğlu sivil toplum örgütlerinin talebine aynen katıldığımızı ve Beyoğlu İlçesinde, sağ ve sol seçmenin güvenini kazanan Saim Gül'ün aday gösterilmesi bizim için önemli ve elzem bir vaka haline gelmiştir. Bu açıklamalarımız doğrultusunda, önümüzdeki ocak ayında basın kuruluşlarına yapacağımız açıklamada, içimizdeki tepkilerin önlenmesi ve tavrımız etkileyecek bu talebimizin hassasiyetle ve dikkatle Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri tarafından değerlendirilmesini bekliyoruz" açıklamasında bulundular.

GERÇEK GÜNDEM - 25 Aralık 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.