CHP'den Madımak'ın Müze Olması İçin Destek

CHP'den Madımak'ın Müze Olması İçin Destek

CHP'den Madımak'ın Müze Olması İçin DestekKültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın önce müze olmasını...

A+A-

CHP'den Madımak'ın Müze Olması İçin DestekCHP'den Madımak'ın Müze Olması İçin Destek

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın önce müze olmasını savunduğu daha sonra da “Bütçem yetersiz, kamulaştıramıyoruz” diyerek geri adım attığı Madımak Oteli müze projesine ilişkin CHP devreye girdi. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Sivas olaylarının yaşandığı ve 35 aydının can verdiği Madımak Oteli’nin müze yapılması için gerekli parayı CHP’nin bulacağını söyledi. Bu konuda çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten Sevigen, “Devletin yapamadığını biz millet olarak yapacağız” dedi.

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 yılında meydana gelen olaylarda 35 aydının yaşamını yitirdiği Madımak Oteli’nin müze yapılması tartışmaları farklı bir boyut kazandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın göreve gelir gelmez, “Madımak müze olmalıdır” ifadeleriyle başlayan tartışmalar, “kamulaştırma” engeline takılmıştı. Bakanlığın bütçesinin yetersiz olmasından yakınan Günay’a, Alevi dernekleri “müze olacaksa gerekli kaynağı biz buluruz” mesajı göndermiş fakat yine sonuç alınamamıştı.

Madımak Oteli’nin müze yapılması için geçtiğimiz haftalarda bir çalışma başlatan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, ANKA’nın sorularını yanıtladı. Çeşitli Alevi dernekleriyle bir hazırlık içinde olduklarını ifade eden Sevigen, “Önümüzdeki günlerde çeşitli derneklerle bir araya geleceğiz. Onların adına bir hesap açtıracağız. O hesaba da ilk parayı ben yatıracağım. Devletin yapamadığını biz millet olarak yapacağız” dedi.

SİVAS’IN HESABINI SORAMADIK

Müze çalışmalarını sonlandırmak için CHP 32’nci Olağan Kurultay çalışmalarının sonuçlanmasını beklediklerini ifade eden Sevigen, şunları söyledi:

“İki sözümüz vardı. Sivas’ın hesabını soracaktık, soramadık. Ama şimdi Madımak’ı müze yapmak için elimizden geleni yapacağız. Detaya fazla girmeden bir müze olması için çalışacağız. Orası zaten mülk olarak şahısta. Vali beyden rica edeceğiz. Zaten oteli satışa çıkardılar. Biz gerekli paranın toplayabildiğimiz kadarını toplayacağız, geri kalanını da devletten isteyeceğiz. Bir hoşgörü müzesi olur. Yıllardır, Alevi-Sünni diye çekiştirenlerin, bizi kutuplara ayıranların ayrı gösterenlere bir gözdağı olur. Orası bir ibret abidesi olmalı. Orada güzel bir heykel ve iyi bir müze yapmayı düşünüyoruz. Bir hafta sevgi ve hoşgörü haftası olur. O etkinlikler de yapılır. Bu çalışmamızın sonuçlanmasıyla birlikte, Sivas’ın o soğuk yüzü de ortadan kalkacak. Kente huzur ve barış gelecek.”

ANKA - GERÇEK GÜNDEM - 5 Mayıs 2008

CHP: Madımak için pamuk eller cebe

ANKA - ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın önce müze olmasını savunduğu daha sonra da "Bütçem yetersiz, kamulaştıramıyoruz" diyerek geri adım attığı Madımak Oteli müze projesine ilişkin CHP devreye giriyor. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Alevi dernekleriyle birlikte Madımak Oteli'ni müze yapmak için para toplayacaklarını açıkladı.

Sivas'ta 2 Temmuz 1993 yılında meydana gelen olaylarda 35 aydının yaşamını yitirdiği Madımak Oteli'nin müze yapılması tartışmaları farklı bir boyut kazandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın göreve gelir gelmez, "Madımak müze olmalıdır" ifadeleriyle başlayan tartışmalar, 'kamulaştırma' engeline takılmıştı. Bakanlığın bütçesinin yetersiz olmasından yakınan Günay'a, Alevi dernekleri 'müze olacaksa gerekli kaynağı biz buluruz' mesajı göndermiş fakat yine sonuç alınamamıştı.

Madımak Oteli'nin müze yapılması için geçtiğimiz haftalarda bir çalışma başlatan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, çeşitli Alevi dernekleriyle bir hazırlık içinde olduklarını ifade etti. Sevigen, "Önümüzdeki günlerde çeşitli derneklerle bir araya geleceğiz. Onların adına bir hesap açtıracağız. O hesaba da ilk parayı ben yatıracağım. Devletin yapamadığını biz millet olarak yapacağız. Orası zaten mülk olarak şahısta. Vali beyden rica edeceğiz. Zaten oteli satışa çıkardılar. Biz gerekli paranın toplayabildiğimiz kadarını toplayacağız, geri kalanını da devletten isteyeceğiz. Bir hoşgörü müzesi olur. Orada güzel bir heykel ve iyi bir müze yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Radikal - 6 Mayıs 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.