CHP'li Ateş'ten, Bakan Babacan'a Tarot Sorusu

CHP'li Ateş'ten, Bakan Babacan'a Tarot Sorusu

CHP'li Ateş'ten, Bakan Babacan'a "Tarot" Sorusu: "Almanya'ya Nota Verecek Misiniz?" CHP Ankara Milletvekili Yılmaz...

A+A-

CHP'li Ateş'ten, Bakan Babacan'a Tarot SorusuCHP'li Ateş'ten, Bakan Babacan'a "Tarot" Sorusu: "Almanya'ya Nota Verecek Misiniz?"
 
CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Almanya'da Yayınlanan ve Alevilerin Tepkisine Yol Açan "Tarot" Dizisiyle İlgili Olarak Alman Hükümeti'ne Nota Verilmesini İstedi. Konuyu Meclis Gündemine de Taşıyan Ateş, Dışişleri Bakanlığı'nın Söz Konusu Dizinin Yayından Kaldırılması İçin Girişimlerde Bulunması Gerektiğini Belirtti.

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Almanya'da yayınlanan ve Alevilerin tepkisine neden olan "Tarot" dizisini Meclis gündemine taşıdı. Ateş, Dışişleri Bakanlığı'nın söz konusu dizinin yayından kaldırılması için girişimlerde bulunmasını isterken, Alman Hükümeti'ne de nota verilmesi gerektiğini belirtti.

Yılmaz Ateş, Alman ARD televizyonunda yayınlandığı günden bu yana Alevi kamuoyunun tepkisine yol açan ve kitlesel mitinglerle protesto edilen "Tarot" dizisiyle ilgili olarak, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. 

Ateş, önergesinde, Alman ARD televizyonunda yayınlanan "Tarot" isimli dizide "Alevi kültürüne ve inancına hakaret eden" çirkin sahneler bulunduğuna dikkat çekti.

Aleviler'in, "eline, beline, diline sahip ol" anlayışını ilke edindiğini vurgulayan Ateş, dizinin "Alevileri rencide" ettiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı'nın dizinin yayından kaldırılması için Alman Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunmasını isteyen Yılmaz Ateş, konunun ayrıca uluslar arası platformda yargıya taşınmasını gerektiğine dikkat çekti. Ateş, Bakan Babacan'a şu soruları yöneltti:

"- Milyonlarca Alevi yurttaşımıza ağır hakaret içeren, bu çirkin dizi nedeniyle Alman Hükümetine bir nota vermeyi düşünüyor musunuz?

- Alman Hükümeti'nin dizi nedeniyle ülkemizde, Almanya'da ve dünyanın dört bir yanında yaşayan tüm Alevi yurttaşlarımızdan özür dilemesi için her hangi bir girişiminiz olacak mıdır?

- Hükümetinizin Alevi açılımı gündemdeyken bu tür hakaretlerin yeniden gündeme getirilmesi karşısında ne tür önlemler almayı düşünüyorsunuz?

(ANKA) - GERÇEK GÜNDEM - 2 Ocak 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.