CHP'li kadınlar herkesi Sivas Madımak'ta buluşmaya çağırıyor

CHP'li kadınlar herkesi Sivas Madımak'ta buluşmaya çağırıyor

CHP'li kadınlar herkesi Sivas Madımak'ta buluşmaya çağırıyorCHP İstanbul İl Kadın Kolları Basın Açıklaması“Geçmişte...

A+A-

CHP'li kadınlar herkesi Sivas Madımak'ta buluşmaya çağırıyorCHP'li kadınlar herkesi Sivas Madımak'ta buluşmaya çağırıyor

CHP İstanbul İl Kadın Kolları Basın Açıklaması

“Geçmişte Aleviler, şehir meydanlarında diri diri yakılırdı. Bugün devasa boyutlara ulaşan ateş,  Aleviliğin kendisini eritiyor. Muradımız bir damla su olup bu ateşin üzerine düşmektir.”,

Erdoğan ÇINAR

2 Temmuz 1993 Sivas’ta Madımak Oteli ateşe veriliyor. Otelde CANLARIMIZ yanıyor. Sivas koca bir kent. Bu koca kentte onbinlerce polis, onbinlerce asker var. Buna rağmen bu koca kentte onlarca insan tüm dünyanın gözleri önünde diri diri yakılıyor.

Sivas Katliamı’nı yaşayalı tam 17 yıl oldu. Yaramız hala çok derin. Mağdurların içi hala yanmakta… Maşa olarak kullanılan katillerin ise çoğu salıverildi. Maraş, Çorum, Tokat, Malatya, Kırıkhan, Sivas, Gazi… Aleviliğin yaşadığı bu katliamlar üzerine hazırlanan senaryolar hep aynı. Alevilere yönelik bunca katliamın sebebi ortaya konunca bu vahşetlerin neden yapıldığı ortaya çıkacaktır.

Alevilik, biat kültürüne karşı çıkmaktır. Alevilik direniştir, isyandır, özgürce yaşama duyulan özlem ve çabadır. Barışçıl bir yaşamı hedef alan, çağdaşlaşmayı, güncelleştirmeyi amaçlayan Alevi CANLAR ise güzellikle yaşamayı hak ederken ne yazık ki katliamlara maruz bırakılmışlardır. Toplumsal muhalefeti ve sol hareketi sindirmek, metropollerde yükselen özgürlük mücadelesini önlemek üzere derin devlet, kontrgerilla ve faşist, gerici güçlerin işbirliğiyle düzenlenen Madımak Katliamı ne yazık ki 35 masum insanımızın yaşamına mal olmuştur. Gerici, sağcı iktidarlar ile onların işbirlikçilerinin, Diyanet’in, camilerin Kuran kurslarının, İmam Hatip okullarının ektiği ve koruyarak yetiştirdikleri bir tohumdur Sivas Katliamı. Böyle tohumun ürünü ise Alevi canlarımız için ve tüm insanlık için kan ve gözyaşı olmuştur.  Sivas Katliamının uygulayıcıları olan piyon katiller bugün ellerini kollarını sallaya sallaya, özgürce ortalıkta dolaşmaktadırlar. Maalesef Madımak Oteli’nin önüne koyulan kamyon taşı, yangından 20 dakika önce gelen oteldekileri korumakla sorumlu olan askerlerin otelden uzaklaştırılmaları, olay yerine güvenlik güçlerinin geç gelmesi, tüm bunlar, olayın maalesef önceden planlandığının delilleridir.

İnsanlık tarihinde din adına işlenen böylesine bir vahşet daha görülmemiştir. İslamcılar Alevilere karşı kışkırtılırken, devlet olayların çığrından çıkmasına seyirci kalmıştır. Gerici, faşistler saldırıyor, devlet müdahale etmeyin diyor, katledilenler “Gerekenler Yapılacak” diye oyalanıyor ancak gereken asla yapılmıyor. Katliam, insanlığın gözü önünde an be an gerçekleşirken, devlet sadece seyrediyor. 

Sivas Katliamı sonrası Alevi toplumuna düşen en büyük görev, kendi gücüne ve örgütlülüğüne güvenmek, her geçen gün daha da kenetlenerek birlik ve beraberlik içerisinde davranmaktır. Alevi toplumuna yönelik planlı bir asimilasyon ve kuşatmanın yaşandığı şu günlerde Alevilerin birbirine her zamankinden daha çok sarılması gerekmektedir.

Madımak’ta 35 insanı diri diri yakanlar, şu an otelin altında insanlara kebap sattıran anlayış din, ırk, mezhep… gibi unsurlar üzerinde kardeşi kardeşe düşman etmektedir. Aydınlarımızın katledilişinin üzerinden tam 17 yıl geçmesine rağmen, Madımak’ı bir utanç müzesine dönüştürmeyen iktidarın samimiyetsizliği ise ortadadır. Sivas şehitlerinin ateşe semah dönerken diri diri yakılan bedenleri içimizi yakıyor. Ancak bu 35 can yüreğimizde çiçek çiçek, dalga dalga ve tüm görkemiyle filizleniyor. Bu güzel insanların anısına Sivas’ta düzenlenecek olan ve gene binlerce duyarlı ve güzel insanın katılımıyla gerçekleşecek anma töreni dolayısıyla tüm demokrat aydınları yitirilen canların hasretiyle selamlıyor, aydınlığa dair sorumluluk ve bilincimizle biz CHP’li kadınlar olarak herkesi Sivas Madımak’ta buluşmaya davet ediyoruz.

CHP İstanbul İl Kadın Kolu Yönetimi Adına
Başkan Oya TÜMER"

KAYNAK : Alevihaber.com - 30 Haziran 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.