'CHP'li Öymen katliamı model olarak sundu'

'CHP'li Öymen katliamı model olarak sundu'

'CHP'li Öymen katliamı model olarak sundu'İSTANBUL - CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in önceki gün ‘demokratik...

A+A-

'CHP'li Öymen katliamı model olarak sundu''CHP'li Öymen katliamı model olarak sundu'

İSTANBUL - CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in önceki gün ‘demokratik açılım’ın konuşulduğu TBMM’deki sözleri Alevileri kızdırdı. “Kurtuluş Savaşı’nda, Şeyh Sait isyanında, Dersim isyanında, Kıbrıs’ta analar ağlamadı mı? Kimse ‘analar ağlamasın, mücadeleyi durduralım’ dedi mi?” diye konuşan Öymen’e Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, şöyle tepki gösterdi: “Öymen, bir katliamı model olarak sunmaktadır. Bize yönelik bu şiddet ve katliamdan özür dilenmesi gerekirken sosyal demokrat bir partinin genel başkan yardımcısı, çözüm modeli olarak sunmaktadır. Bu insanlık ayıbını ve suçunu işleyen Öymen’i kınıyoruz ve insani değerleri öğrenmeye davet ediyoruz.”

TBMM’de de Öymen’in sözlerine tepkiler vardı. Genel Kurul’da ‘Tunceli’deki son dönemde yaşanan faili meçhul cinayetlerin araştırılması’yla ilgili DTP’nin verdiği önerge sırasında DTP’li Şeraffetin Halis şöyle konuştu: “Ben 38 Harekatı’nda ailesinden 24 kişiyi kaybeden biri olarak konuşacağım. Ağıtlarla, öykülerle büyümüşüm ama içimde zerre kadar kin yok, ama öfkem var. Sayın Öymen’in öfkesi bir yana hala kin ve intikam duygularından arınmış değil.”

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş ise, Öymen’in “Kürt sorunu da dersim Katliamı gibi çözülür” anlamında konuştuğunu ifade ederek, “Sayın milletvekilinin çözüm adına katliam olarak tarihe geçmiş olayları örnek vermesi doğrusu bizde derin bir kaygı yaratmıştır” diye konuştu. Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ise, “1938 yılında büyük bir insan kitlesi öldürülmüştür. Nedenlerini araştırmamız lazım” dedi.

RADİKAL - 12 Kasım 2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.