CHP'li Özdemir'den Kürsüde Suç Duyurusu

CHP'li Özdemir'den Kürsüde Suç Duyurusu

CHP'li Özdemir'den Kürsüde Suç Duyurusu CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, "ayrımcılık" suçunu...

A+A-

CHP'li Özdemir'den Kürsüde Suç Duyurusu CHP'li Özdemir'den Kürsüde Suç Duyurusu

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, "ayrımcılık" suçunu işlediği gerekçesiyle Erzurum Özel Yetkili Savcısı hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, "ayrımcılık" suçunu işlediği gerekçesiyle Erzurum Özel Yetkili Savcısı hakkında suç duyurusunda bulundu. Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplanan Genel Kurulda gündem dışı söz alan bazı kadın milletvekilleri "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" dolayısıyla düşüncelerini dile getirdiler.

"Alevilerin sorunları" konusunda gündem dışı söz alan CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in "çevredeki Alevi köylere hizmet götürerek ayrımcılık yapmakla suçlandığını" ifade etti.

"Bu savcıya göre Alevi köylerine okul yaptırmak, hizmet götürmek suç" diyen Özdemir, şöyle devam etti:

"Bu memlekette Alevi köylerine okul yaptırmak ne zamandan beri suç olmaya başladı. Alevi olmanın suç olduğunu, isminin önünde Cumhuriyet olan bir savcı tarafından belirtilmesi ilk defa devri iktidarınızda görüyoruz. Buradan, Alevi açılımı yapan Sayın Başbakana, arka arkaya Alevi Çalıştayları düzenleyen Sayın Bakana bir davette bulunuyorum: Anayasamızın 2, 10, 24. maddeleri hiç kimsenin ayrımcılığa tabi tutulamayacağını, bunu yapanların suç işlediğini söylüyor. Bu kürsüden açıkça bu savcı hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Anayasa'daki ayrımcılık suçunu işlemiş olan bu savcı hakkında devlet harekete geçmelidir.

Televizyonlardan izledik. Erzincan Başsavcısının makamının nasıl başka bir savcı tarafından basılıp, başsavcının söylemiyle (nasıl eşkıyalıkla karşı karşıya kaldığını) hep birlikte gördük. Buradan Sayın Başbakana ve milletvekillerine söylüyorum: Sakın ola ki dokunulmazlığınıza sığınmayın. Gözü kara bir başka savcı da yarın gelip sizin makamınızı basıp ensenizden tutup (haydi kardeşim topla pijamalarını gidiyoruz) diyebilir, bu uygulama devam ettiği sürece. Bu iddianameyi düzenleyen sayın Savcıya bir çağrıda bulunuyorum: İlhan Cihaner ile ilgili evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırmak suçundan bahsediyor. Bu savcı eğer cumhuriyetin savcısıysa bu suçtan arananları arıyorsa en çok TBMM'de ihaleye fesat karıştıran, evrakta sahtekarlık yapan var. Bu savcıyı, Türkiye Büyük Millet Meclisine davet ediyorum."

Konuşmanın ardından Özdemir ile bazı AK Parti milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİNDEN YANIT

Yerinden Özdemir'in konuşması ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, milletvekili olmanın, devam eden soruşturmaların içerisine dilediği şekilde girme hakkını hiç kimseye vermediğini söyledi. Kılıç, "Yapılan konuşmaların çerçevesini belirlerken milletimizi kaygıya düşürmeyecek, ayrımcılık yapmayacak cümleler söylenmesini herkese tavsiye ederim" dedi.

AK Parti iktidarının bölgesel, dinsel, etnik ayrımcılığını reddettiğini belirten Kılıç, "Türkler, Kürtler, Araplar, Arnavutlar Cumhuriyet Türkiyesinin eşit yurttaşlarıdır. Alevi ve Sünni vatandaşlarımız Cumhuriyet Türkiyesinin eşit yurttaşlarıdır. Yapılan konuşma bu yönüyle anayasanın ayrımcılığı reddeden kriterlerine uygun düşmemiştir. Düzeltiyorum. Bu düzeltmenin herkese emsal olmasını yürekten arzu ediyorum" dedi.

KAYNAK : EBM Haber Ajansı - 10 Mart 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.