CHP'li Tanık'a Alevi desteği

CHP'li Tanık'a Alevi desteği

CHP'li Tanık'a Alevi desteği  CHP’nin Çankaya’da şehir plancısı Bülent Tanık’ı aday göstermesi Alevi kesimi...

A+A-

CHP'li Tanık'a Alevi desteğiCHP'li Tanık'a Alevi desteği
 
CHP’nin Çankaya’da şehir plancısı Bülent Tanık’ı aday göstermesi Alevi kesimi tatmin etti. Tanık’ın ziyaret ettiği Alevi vakıfları Tanık’ı desteklediklerini açıkladı. Tanık ise "Ben aynı zamanda Ankara’da 15 yıldır sürdürülen bir zihniyetin giderilmesi için de kendimi sorumlu hissediyorum" dedi.

CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Bülent Tanık’ın adaylığına Alevi kesimden destek geldi. Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez, Çankaya’da başkan olarak Tanık’ı görmek istediklerini belirtti.

Tanık, alevi derneklerinin başkanları ve Vakıf Başkanı Ercan Geçmez’i ziyaret etti. Çankaya ve Mamak ilçelerinde yoğun Alevi nüfusun bulunduğunu belirten Geçmez, bu ilçelerdeki Alevi vatandaşların desteğinin yerel seçime katılacak adaylar için önemli olduğunu söyledi. Yönetimdeki belediye başkanının kendileri için bir hayal kırıklığı olduğunu belirten Geçmez şunları söyledi:

"Bundan önceki beş yıl bizim için ciddi bir kayıptı. Alevileri yok sayan bir yaklaşım siyasi bir intihardır. Varolan belediye yönetiminin bizim sorunlarımızı görmezden gelmesi, sözler verip bunları unutması ve aleyhimize konuşması bizleri çok üzdü. Biz Çankaya’nın aynı zamanda bir kültür başkenti olmasını, bunun da bir parçası olmak istemiştik."

Aleviler asli unsur

Yerel yönetimlerin sahip çıkmadığı bir demokrasinin ve toplumsal barışın yaşayamayacağını belirten Tanık, "Alevilerin cumhuriyetin asli unsurlarından biri olduğunu biliyorum. Çankaya’nın aynı zamanda bir kültür başkenti olmasını biz de istiyoruz. Ben aynı zamanda Ankara’da 15 yıldır sürdürülen bir zihniyetin giderilmesi için de kendimi sorumlu hissediyorum. Çankaya’nın bütün düşünen insanlarını göreve çağırıyorum. insanın söylediklerine değil, geçmişine ve icraatlerine bakmak gerekir" dedi.

Geçmez ise Çankaya’da başkan olarak Tanık’ı görmek istediklerini belirterek, "Çankaya aslında tüm Türkiye’nin ufak bir örneğidir. Bu yüzden Çankaya adayının hem Çankaya’daki hem de Türkiye’deki sosyal yaşantıya uygun olması gerektiğini düşünüyoruz. Bülent Tanık’ı Çankaya’da Aleviler açısından kabul edilebilir bir aday olarak görüyoruz" dedi.

HÜRRİYET - Cengizhan ÇATAL - 13 Şubat 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.