CHP'liler alevilerden seçim desteği istedi

CHP'liler alevilerden seçim desteği istedi

CHP'liler alevilerden seçim desteği istediNARLIDERE CEMEVİ AÇILDINarlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Kültür ve Cemevi'nin...

A+A-

CHP'liler alevilerden seçim desteği istediCHP'liler alevilerden seçim desteği istedi

NARLIDERE CEMEVİ AÇILDI

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Kültür ve Cemevi'nin açılışında, alevilerin kültürünü yaşatmak için için elinden geleni yaptığını söyledi

Narlıdere Belediyesi tarafından yaptırılan Narlıdere Kültür ve Cemevi törenle açıldı. Cemevlerinin sayısının her geçen gün artacağı sözünü veren CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, "Türkiye'yi korku imparatorluğuna çevirmeye çalışanlara inat İzmir'i aydınlık tutmak için alevi vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz" dedi.

KONSERLE BAŞLADI

Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Balçova Belediye Başkanı Abdül Batur, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut ve Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu katıldı. CHP İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Ahmet Ersin, Selçuk Ayhan ile CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş da törene katılanlar arasındaydı. Özlem Özdil ile Musa Eroğlu'nun konseriyle başlayan açalışta konuşan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, "Türkiye'nin gerçeği olan alevilerin değerlerine saygı duyan Aziz Kocaoğlu ve Abdül Batur'un yönetiminden çok memnunuz" dedi.

KÜLTÜRE SAYGI

Narlıdere Belediyesi Başkanı Abdül Batur, "Tüm kültürlere saygı duyuyoruz. Aynı anda 500 kişinin yemek yiyip cem yapabileceği bina, 860 bin TL'ye mal oldu. Alevi kültürünü yaşatmak için bugüne kadar elimden geleni yaptım. Yapamayanlar utansın. Çekemeyenler utansın. Buradan Ankara'ya selam olsun. Atatürkçü, çağdaş, cumhuriyete sadık ve içinde bulundurduğu tüm kültürlere saygı duyan anlayış İzmir'de iktidar olmaya devam edecek" dedi. Alevi toplumuna kültürlerini ve öğretilerini sürdürmek için her türlü desteği sağlamak zorunda olduklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, "İzmir'in çeşitli ilçelerinde kaynağı ayrılmış olan pekçok cemevi projemiz var. Türkiye'nin en aydınlık insanlarının yaşadığı İzmir'de aleviler de hak ettikleri payı alarak kültürlerini sürdürecek. Ülkenin üzerindeki karabulutları biliyoruz. Yerel seçimlere de 3 aydan az süre kaldı. İzmir bir sınav verecek ve bu sınavda laik Türkiye çıkacak. Hep beraber çalışıp İzmir'den Anadolu'ya bir ışık tutacağız" diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da, "Türkiye karanlık bir dönemden geçiyor. Ufak tefek ayrılıkları bir kenara bırakıp, insana değer veren anlayışı iktidar yapmak çok önemli" dedi.

ÖZGE İPEKÇİOĞULLARI (HABER MERKEZİ) - YENİASIR - 12 Ocak 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.