CHP'lileri Buluşturan Açılış

CHP'lileri Buluşturan Açılış

CHP'lileri Buluşturan AçılışCHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ve MYK üyesi Ali Kılınç, Konak Belediyesi’nin katkılarıyla...

A+A-

CHP'lileri Buluşturan AçılışCHP'lileri Buluşturan Açılış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ve MYK üyesi Ali Kılınç, Konak Belediyesi’nin katkılarıyla tamamlanan Dost Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği’nin açılışına katıldı.

Mehtap Mahallesi’ndeki etkinliğe katılan vatandaşlar, türkülerle coştu. Dernek Başkanı Avni Korkmaz, katkıları nedeniyle Başkan Tartan’a teşekkür plaketi verdi.

‘Alevilerin katkısı büyük’

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ile Alevi ve Bektaşi Derneklerinin temsilcileriyle sabah kahvaltısında buluşan Ateş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında da yaşatılmasında da Alevi ve Bektaşi düşüncesinin çok önemli bir rolü olduğunu söyledi. Bir Müslüman devletin Avrupa Birliği’ne üye olabilme noktasının gelebilmesinin en önemli mihenk taşının, 1923’te Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik cumhuriyet olduğuna vurgu yapan Ateş , “Demokratik laik cumhuriyet bu noktaya gelebiliyorsa, bu camianın çok büyük katkısının olduğunu biliyoruz” dedi.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da, Türkiye’nin geleceği ve  mutlu yarınları için ortak bir çığlık, ortak bir ses geliştirilmesinin önemine değinerek, kucaklaşmanın ve  kenetlenmenin daha da sıkı bir halde gerçekleştirilmesinin gerekliliğine değindi.

İZMİR Milliyet - 13 Aralık 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.