CHP'nin 'birlik aşuresi'nde davet kavgası

CHP'nin 'birlik aşuresi'nde davet kavgası

CHP'nin 'birlik aşuresi'nde davet kavgasıANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın önceki gün dağıttığı aşureden, birlik...

A+A-

CHP'nin 'birlik aşuresi'nde davet kavgasıCHP'nin 'birlik aşuresi'nde davet kavgası

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın önceki gün dağıttığı aşureden, birlik yerine kriz çıktı. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Baykız’ı davet etmediğini açıklayan CHP Genel Merkezi’ne yanıt, Balkız’dan belgeli olarak geldi: “Davet edildim.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in yarattığı Dersim krizinden sonra Alevilerle arası açılan CHP, Muharrem ayını fırsat bilerek aşure dağıttı ve Alevilerle arasının düzeltmeye çalıştı. Önceki gün CHP Genel Merkezi’nde Baykal’ın katılımıyla aşure dağıtılırken, Baykal’da ilk lokmayı bir Alevi dedesinin elinden aldı. Davette, parti kurma çalışmalarıyla da ön plana çıkan Ali Balkız görülmedi. Balkız bununla ilgili arayan gazetecilere, “Davete icabet etmedik. Federasyondan da kimse katılmadı. Bu işin siyasallaştırılmasına karşıyız” dedi.

Dün CHP’den açıklamada, Ali Balkız’ın aşure dağıtım törenine davet edilmediği belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi: “Genel Başkan Deniz Baykal dün (önceki gün) CHP Genel Merkezi’nde kaynatılan aşureyi davetlileri, konukları, partililler ve Kerbela’nın acısını yüreğinde hissedenlerle paylaştı. Genel Başkan Baykal, CHP Genel Merkezi’nde geleneksel hale gelen aşure paylaşımı töreninde, dedenin ikram ettiği ilk lokmayı aldı ve sonra kendisi aşure lokmasını dağıttı.

Balkız’ın “Davete icabet etmedik” açıklaması bazı gazetelerde yer alınca CHP’den şu açıklama yapıldı: “‘Davete icabet etmedik’ diyen Ali Balkız’ın açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü, Ali Balkız CHP Genel Merkezi’nde kaynatılan aşureyi paylaşmaya davet edilmemiştir.”

Balkız ise kendisine gönderilen davet faksını gösterdi. Baykal imzalı davet faksında, “Sevgi, dostluk ve dayanışma duygularıyla her yıl olduğu gibi, bu yıl da Genel Merkezimizde aşure kaynatacağız. 29 Aralık günü sizi, aşuremizi paylaşmaya devat ediyor, sevgiler saygılar sunuyorum” yazıyordu.

Behzat MİSER / Radikal - 31.12.2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.