CHP'nin protestosuna da müdahale

CHP'nin protestosuna da müdahale

CHP'nin protestosuna da müdahaleCHP’liler önceki gece Taksim’de Deniz Feneri yolsuzluğunu protesto etti. Oyuncu Berhan Şimşek polisle...

A+A-

CHP'nin protestosuna da müdahaleCHP'nin protestosuna da müdahale

CHP’liler önceki gece Taksim’de Deniz Feneri yolsuzluğunu protesto etti. Oyuncu Berhan Şimşek polisle tartıştı.

İSTANBUL - CHP İstanbul İl Başkanlığı ‘Deniz Feneri olayının Türkiye’de de aydınlatılması’nı isteyerek Beyoğlu’nda meşaleli yürüyüş düzenledi. 600 kişinin toplandığı yürüyüşte polis ve CHP’liler arasında arbede yaşandı.

CHP’liler önceki akşam Galatasaray Meydanı’nda toplanarak ‘Deniz Feneri’ yolsuzluğunu protesto etti. Taksim Meydanı’na yürümek isteyen gruba polis izin vermeyince arbede yaşandı. CHP’li grup pankartlar ve sloganlar eşliğinde Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Polis ekipleri gruba pankartlarını indirmelerini ve yürüyüşü bitirmelerini söyledi. Bunun üzerine Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Yüksel ile CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa süre de büyüyerek arbedeye döndü. Daha sonra grup İstiklal Caddesi’ndeki CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı önüne geldi.

Grup adına konuşma yapan Zehra Eyicil, 85 yıllık cumhuriyet tarihinde devletin sosyal hukuk olma özelliğini AKP döneminde yıkıma uğratılarak, kutsal dini duyguların siyasi amaçlar için kullanıldığı bir çığır açıldığını söyledi. Eyicil “İnançlı insanlarımızın tertemiz duygularını sömüren deniz feneri yolsuzluğunda gerçek suçluların ortaya çıkmaması için direnen AKP hükümetinin dindar mı yoksa din taciri mi olduğunu Türk ulusunun takdirine bırakıyoruz” dedi. Eyicil’in konuşması sık sık sloganlarla kesildi. Vatandaşların elindeki deniz feneri şeklinde lambalar dikkat çekti. Oyuncu ve eski milletvekili Berhan Şimşek daha sonra deniz feneri şeklindeki lambayı tükürerek söndürdü ve yere attı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

RADİKAL - 29 Eylül 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.