Çiftlere 'uygunsuz oturma' sorgusu

Çiftlere 'uygunsuz oturma' sorgusu

Çiftlere 'uygunsuz oturma' sorgusu  Ankara'nın göbeğinde çiftlere ‘uygunsuz oturma’ sorgusu. Çankaya...

A+A-

Çiftlere 'uygunsuz oturma' sorgusu Çiftlere 'uygunsuz oturma' sorgusu
 
Ankara'nın göbeğinde çiftlere ‘uygunsuz oturma’ sorgusu. Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait bir polis minibüsünde görev yapan iki polis memuru, Kurtuluş Parkı’nda el ele dolaşan, bank ve çimlerde oturan genç çiftleri Genel Bilgi Toplama’ya (GBT) tabi tuttu, “Uygunsuz oturuyorsunuz” uyarısında bulundu.

Gazete Habertürk'te Can Eren Eryılmaz imzası ile yayınlanan haber şöyle;
 
ANKARA’nın kent merkezindeki en büyük parklarından biri olan Kurtuluş Parkı’nda önceki gün ilgi çekici bir uygulama gerçekleşti. Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, parkın içerisinde dolaştıkları minibüsle bazı çiftlere GBT uygulaması yaptı. Parkın içerisinde el ele yürüyen, banklarda oturan ve çimlerde uzanan çiftlere yaklaşan polisler, “Uygunsuz oturuyorsunuz” diyerek uyarıda bulundu. Polisler, görev yaptıkları araç içinden genç çiftlere seslenerek, “Kimlik kontrolü yapacağız. Buraya (aracın yanına) gelin” dedi.

‘UYGUNSUZ OTURMADIK’

Parktakiler, uygulamayla adeta neye uğradığını şaşırdı. Kimi üniversite öğrencisi kimi ise sözlü olduğunu ifade eden gençler, uygulamanın ardından oturdukları yerlerden kalkarak bölgeden uzaklaştı. Polisin yaptığı bu uygulamanın son derece rahatsız edici olduğunu dile getiren gençler, “Oturuşumuzda hiçbir uygunsuzluk yoktu” sözleriyle kendilerini savundu. Sorgulanan gençlerden biri ise “Sevgilim sadece göğsüme yaslanmıştı. Bunun neresi uygunsuz? Uygunsuz olduğuna kim karar verdi?” diyerek tepki gösterdi. Polisin haklarında tutanak tutulduğunu söylediği genç bir çift ise “Polis ‘Sizi gördüm, uygunsuz oturuyordunuz’ dedi. ‘Nasıl otuyorduk?’ diye sorduğumda ise ‘Konuşturma beni şimdi. Sen biliyorsun’ cevabını verdi. Kimliklerimiz elindeydi. ‘Hakkınızda tutanak tuttum, hadi gidin şimdi’ diyerek bizi gönderdi” diye konuştu.

KAYNAK : Hürriyet - 22 Eylül 2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.