Çiğli Cemevi Binlerce Canın Katılımıyla Açıldı

Çiğli Cemevi Binlerce Canın Katılımıyla Açıldı

Çiğli Cemevi Binlerce Canın Katılımıyla Açıldı   İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Çiğli Cemevi...

A+A-

Çiğli Cemevi Binlerce Canın Katılımıyla AçıldıÇiğli Cemevi Binlerce Canın Katılımıyla Açıldı  
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Çiğli Cemevi ve Kültür Merkezi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Önder Sav, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Meclis Başkan Vekili Güldal Mumcu, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı tören ile açıldı.

Çiğli Kültür Merkezi’nin açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, adaletli ve eşitlikçi hizmet anlayışıyla çalışmalarına devam edeceklerini, aklı ve bilimi kullanarak yerelde kalkınmayı sağlayacaklarını söyledi.

Sıcak havaya rağmen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Çiğli Kültür Merkezi açılışı, ilçede adeta bayram havası estirdi. Tören alanına gelen CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve İzmir Büyükşehir Belediyi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu yoğun alkış ve tezahürat yağmuruna tutan vatandaşlar sık sık “Halkçı Başkan, Aziz Başkan” sloganları attılar.

Konuşmasında bugüne kadar hiçbir ayrım yapmadan çalıştıklarını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, öndeki dönemlerde daha az yatırım alan yerleri daha gözönünde bulundurarak eşitliği ve dengeyi sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. “Olanaklarımız el verdiği ölçüde, tüm yurttaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz” diye konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, özellikle kültür merkezlerinin yapımına ya da tamir ve restorasyonlarına mutlaka destek verdiklerini belirtti.

Çiğli Cemevi Binlerce Canın Katılımıyla Açıldı

Konuşmasında Anadolu’nun zenginliğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Bizi biz yapan, diğer devletlerden ayıran, Anadolu kimliğini belirleyen inançlarımızı, geleneklerimizi, kültürümüzü yaşatmalıyız. Bunlar bizim zenginliklerimizdir” dedi. Başkan Aziz Kocaoğlu İzmirliler’e de teşekkür ederek, “Bize esas gücü veren 3.5 milyon İzmirli hemşehrimizdir. Onların her zaman yanımızda durması, omuz omuza mücadele etmesidir. Hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Aziz Kocaoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun kurduğu laik cumhuriyete layık olmaya çalışmalıyız. Bu bilinçle sosyal demokrat, sosyal adaletli, insan odaklı, aklı ve bilimi kullanarak, kentin ihtiyaçlarını öncelik sıralamasına koyarak ve kentin yerelde kalkınmasını hedef alan bir belediyecilik anlayışıyla bugünlere geldik ve önümüzdeki süreçte de bu anlayışla devam edeceğiz”.

Açılışta konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Önder Sav da Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ederek, “Kendisi İzmir’de sosyal demokrat, solcu bir belediyeye yakışanı yapmıştır. Aklın var olsun, ellerin kolların dert görmesin sevgili Başkan” dedi. Çiğli Kültür Merkezi’nin Büyükşehir Belediyesi’nin kendi olanaklarıyla yapıldığına dikkat çeken Önder Sav, “Aziz Kocaoğlu devletten 1 kuruş almadan, kendi olanaklarıyla böyle bir mekanı kente kazandırmıştır. Kendisini her açıdan kutluyorum. Burası yaşayan, canlı bir merkez olacak. Çocuklar, gençler, yaşlılar bu merkezden yararlanacak. Gençler bu merkezde ülke sorunlarına sahip çıkmayı, dürüst olmayı ve korkmamayı öğrenecek” diye konuştu.

Çiğli Cemevi Binlerce Canın Katılımıyla Açıldı

Ayrım yapmadan hizmet

Açılış törenine katılan Can Bir Dernekleri Koordinatörü Düzgün Şahin, Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız’da konuşmalarında Başkan Kocaoğlu’na teşekkür ettiler. Ali Balkız, İzmirli yöneticilerin diğer yöneticilerden farklı olduğunu söyleyerek, “İzmir’i yönetenler vatandaşların kökenine, ırkına, inancına, rengine, statüsüne bakmıyorlar. Herkese tek tek hizmet götürüyorlar. Bu hizmet sadece yol – su- kanalizasyon ile sınırlı değil. İzmir’in her yerine kültür abideleri dikiyorlar. İzmirli yöneticileri hizmetlerinden ve bakış açılarından dolayı kucaklıyorum” dedi. Törende, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Önder Sav’a Başkan Aziz Kocaoğlu’na dernek yöneticileri tarafından plaket verdi

Çiğli Cemevi Binlerce Canın Katılımıyla Açıldı

2 milyon liraya yapıldı

Büyük Çiğli Şirintepe Mahallesi’ndeki İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplam 1.219 metrekarelik alan üzerinde inşa edilen merkez, 1.850 metrekarelik brüt inşaat alanına sahip ve 2 milyon liraya yapıldı. Bodrum, zemin ve 1. kat olmak üzere 3 katlı inşa edilen binanın bodrum katında otopark, teknik odalar bulunuyor. Zemin katta yemekhane,120 kişilik konferans salonu; birinci katta ise toplantı salonu, eğitim odası, çocuk oyun odası ve kütüphane yer alıyor.

Alevihaber.com - 25 Temmuz 2009

* * *

Önder Sav Cemevi Açılışında

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, İzmir Çiğli'de cemevi olarak da kullanılacak kültür merkezinin açılışına katıldı.

Önder Sav, iki günlük İzmir programı kapsamında sırasıyla Konak, Bornova, Bayraklı ve Karşıyaka belediyelerini ziyaret etti.

Çiğli'de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, bir bölümü cemevi olarak da kullanılacak kültür merkezi kompleksinin açılışına da katılan Sav, bu tür kültür yuvalarında bir araya geleceklerini belirterek, din, mezhep, inanç farklılıklarını gözetmeyeceklerini söyledi. Sav, "Alevilerin kırmızı çizgileri vardır. Aleviler, demokratik laik cumhuriyetten yanadır, bağımsız ülkeden, devrimlerden yanadır. Alevilerin evlerine gidip baktığınız zaman bir tarafta Hz. Ali, bir tarafta Hacı Bektaşi Veli, ortada da Mustafa Kemal'i görürsünüz. Bu gerçekleri görerek, bilerek hareket etmek lazımdır. Türkiye'de Alevi Bektaşi inançlı insanlarımızın büyük çoğunluğunu, yüzde 95'e yakınını rotalarından kaydırmak mümkün değildir. Onu yapmaya hiçbir siyasal gücün nefesi ve gücü yetmeyecektir." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da merkezin 2 milyon TL'ye mal olduğunu, aynısının Altındağ'a da yapılacağını açıkladı.

HABER10.COM - CHA - 25 Temmuz 2009

* * *

 

Sav, Çiğli'de cemevi açtı

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı Çiğli Cemevi'nin açılışında, "Her türlü ibadet özgürce yaşanmalı" dedi

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, önceki gün Karabağlar Belediyesi açılışından sonra ziyaret ettiği Büyükşehir, Güzelbahçe, Narlıdere, Balçova ve Buca belediyelerinin ardından dün de Konak, Bornova, Bayraklı, Karşıyaka, Menemen ve Gaziemir belediyelerini ziyaret etti. Yoğun ziyaret programında 29 Mart yerel seçimlerinde göreve gelen belediye başkanlarını tebrik eden Önder Sav, Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı Çiğli Cemevi ile Ulukent Çok Amaçlı Spor Salonu açılışlarını da gerçekleştirdi. Partililerin yalnız bırakmadığı Sav'ın programında CHP'nin İzmir milletvekillerinin yanı sıra CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük, Hatay Milletvekili İsmet Çanakçı hazır bulundu.

MALİYETİ 2 MİLYON TL

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP'li milletvekilleriyle birlikte cemevi olarak kullanılmak üzere planlanan Çiğli Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Cemevlerinin yapılması konusunda pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyleyen Kocaoğlu, maliyeti 2 milyon TL olan Çiğli Kültür Merkezi'ni 6 ay gibi kısa bir sürede tamamladıklarını söyledi. Kocaoğlu, "Bütün yurttaşlarımızın her türlü ibadetini özgürce yaşayabilmesi için elemizden gelen desteği veriyoruz. Cemevleri konusu bugüne kadar ihmal edildiği için pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Adaleti, kaynağı karpuz gibi ortadan bölerek değil, geçmişte az alana fazla vererek sağlıyoruz" diye konuştu. Sav da Başkan Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ederek, "Kendisi İzmir'de sosyal demokrat bir belediyeye yakışanı yapmıştır. Aklın var olsun, ellerin kolların dert görmesin sevgili başkan" dedi.

Açılışta Can Bir Dernekleri Koordinatörü Düzgün Şahin, Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Başkanı Fevzi Gümüş ve Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, Başkan Kocaoğlu'na teşekkür etti.

SÜLEYMAN SAĞAT - yeniasir.com.tr - 25 Temmuz 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.