Çiğli'de Birlik ve Dayanışma Yemeği

Çiğli'de Birlik ve Dayanışma Yemeği

Çiğli'de Birlik ve Dayanışma YemeğiPir Sultan Abdal Kültür Derneği Çiğli Şubesi 25 Ekim 2008 Cumartesi akşamı “Birlik...

A+A-

Çiğli'de Birlik ve Dayanışma YemeğiÇiğli'de Birlik ve Dayanışma Yemeği

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çiğli Şubesi 25 Ekim 2008 Cumartesi akşamı “Birlik ve Dayanışma” adı altında bir yemek düzenledi.

Düzenlenen yemekte “Yaren Türküler” grubundan Can Çördük ve sanatçı Atilla Turnagöl birbirinden güzel türküleriyle geceyi renklendirdiler.

“Birlik ve Dayanışma” gecesinde PSAKD Çiğli Şube Başkanı Türkan Doğan bir konuşma yaptı. Doğan, konuşmasına Çiğli Şubesi’nin kuruluşundan bu güne Pir Sultan Abdal’ın kültürüne ve inancına yakışır çalışmalar yaptığını ifade etti.

Doğan şunları söyledi: “Çiğli şubemiz insanların insanca yaşadığı, eşitsizliklerin hukuksuzlukların olmadığı açlığın yoksulluğun ortadan kalktığı, Alevlilerin sorunlarının çözüme kavuştuğu bir ülke, bir toplum için kuruldu. Pir Sultan Abdal’ında sahiplendiği  kavgasını verdiği evrensel  değerleri sahiplenmek zorundayız.

Çiğli'de Birlik ve Dayanışma Yemeği

Bugün bir yoksulun yanında olma, zulme zorbalığa haksızlığa karşı çıkma, insanım diyen tüm kişilerin önünde ertelenmez bir görevdir. Bu tarihsel miras karşısında onun adını taşıyan derneğimizin İzmir’in en fazla göç almış bölgesi olan Çiğli bölgesinde olan şubemizin görevi ve sorumluluğu ise çok daha büyüktür.

Kurumumuz aleviler üzerinden uygulanan sinsi asimilasyon politikalarını durdurabilmeyi, alevliğin özgünlüğünü korumayı ve yaşatmayı amaçlıyor. O nedenledir ki işbirlikçi AKP hükümetinin üzerimizden politikalara yürütmesine karşı duruş sergiliyoruz. Halkımızın temel hak ve özgürlüklerini gasp etmesinin karşısında Pir Sultan Abdal duruşuyla cevap veriyoruz.

Ders çıkarılamayan tarih gelişmenin, örgütlenmenin önünde bir engeldir diyoruz. Örgütlü halkın güçlü bir halk olduğunu ve önünde aşılmayacak bent olmadığını biliyoruz… Çiğli şubemiz Hızır paşaların bizi berdar etmesine de karşı mücadele veriyor. İşte canlar biz böyle bir inancın ve bilincin hizmetkârı olmak için çıktık yola.

Sevgili canlar. Birlik ve beraberliğe çok daha fazla ihtiyaç duyduğumuz günleri yaşıyoruz. Alevilik bugün yüzlerce yıllık baskının yanında  bir çok kuşatma altında bulunuyor. Bu kuşatma her geçen gün yeni yöntemlerle karşımıza çıkıyor. Hızır paşalarla birlikte yapılmak istenen kuşatmayı ancak örgütlü alevi geleneğine sorumlu bireyler olarak aşarız.

Alevilere yönelik bu kuşatmanın amacının asimilasyon olduğunun bilincinde olan bizler, bir yönüyle bu kuşatmayı yapanların heveslerini de kursağında bırakmak, diğer yönüyle de sosyal kültürel ve ekonomik yönden kuşatmaya alınmış olan Aleviliğin özünden koparılmasına karşı yürütülen mücadeleyi geliştirmek istiyoruz. Bu nedenle birlik ve beraberliğin önemini vurguluyoruz her yerde. Ve biz bu nedenle 8 Kasım’da yollara döküleceğiz. Taleplerimiz kabul edilene dek mücadelemizin gereğini yapacağız. Mütevazı gönüllülükleriyle derneğimize maddi manevi destek sunan tüm Canlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.“

Çiğli'de Birlik ve Dayanışma Yemeği

Yemek etkinliğine katılan PSAKD Genel Merkez Denetleme Kurulu üyesi İshak Kocabıyık yaptığı konuşmada 9 Kasım Pazar günü Ankara’da olmanın önemini vurguladı. Sadece Alevilerin sorunları için gidilmediğini, AKP hükümetinin halkımızın üzerinden yürüttüğü politikalara dur demek için de gidilecek olduğunu, sakat bırakılan gençlerimiz için, karakolda başlayıp hapishanede süren işkencelerle öldürülen Engin ÇEBER’in sorumlularından hesap sormak için de gidileceğini vurguladı.

Çiğli'de Birlik ve Dayanışma Yemeği

Kocabıyık konuşmasında, Aleviler olarak zorunlu din derslerinin kaldırılması için, diyanetin lağvedilmesi için, cem evlerinin yasal statüye kavuşması için, Madımak otelinin müze yapılması için taleplerini dile getirdi ve “Alevi halkımızın artık kendi gerçekliğini görerek yollara düşmenin gerekli olduğunu görmesi gerek” dedi.

Kocabıyık’ın konuşmasının ardından, büyük şehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’na Çiğli bölgesinde yaptırdığı Cem ve Kültür merkezi için PSAKD Çiğli Şubesi bir plaket verdi. Bir başka plaket de Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut’a verilmek üzere başkan yardımcısı Erkan Gül’e sunuldu.

Çiğli'de Birlik ve Dayanışma Yemeği

Çiğli'de Birlik ve Dayanışma Yemeği

Son olarak Sanatçı Nilüfer Sarıtaş sahne aldı. Coşkulu bir gecenin sonunda halaylara birlik ve dayanışma yemeği sona erdi.

Alevihaber.com - 29 Ekim 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.