Cinayet çözümsüzlüğe gidiyor

Cinayet çözümsüzlüğe gidiyor

Cinayet çözümsüzlüğe gidiyor Nijeryalı sığınmacı Festus Okey’in, gözaltına alındığı Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği’nde...

A+A-

Cinayet çözümsüzlüğe gidiyorCinayet çözümsüzlüğe gidiyor
Nijeryalı sığınmacı Festus Okey’in, gözaltına alındığı Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği’nde 20 Ağustos 2007’de polis kurşunuyla vurulmasının üzerinden bir yıl geçti. Okey’in ölümüne neden olan polis memuru Cengiz Yıldız’ın yargılandığı davada deliller karartıldığı için, adli tıp raporu alınamıyor. Mahkeme, sanığa iade ettiği, suç delili olan silahı da bir yıl sonra adli emanete almaya karar verdi.

“Olası kasıtla adam öldürmek” suçundan 25 yıla kadar hapsi istenen polis memuru Yıldız, Beyoğlu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanıyor. Mahkeme, 14 Mayıs 2008’deki duruşmada, dava dosyasını adli Tıbba göndererek, olayın sanığın açıkladığı gibi gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda rapor alınmasını istemişti. Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Daire Başkanlığı, 4 Temmuz’da mahkemeye yazı göndererek, olay esnasında Okey’in üzerinde bulunan tüm elbiselerin atış mesafeleri yönünden incelenmek üzere hiçbir işleme tabi tutulmaksızın kuruma gönderilmesini istedi. Olayda kullanılan tabancayı da isteyen adli tıp, tabancanın herhangi bir arızasının olup olmadığı ve ateş alması için tetiğe ne kadarlık bir kuvvet uygulanması gerektiği yönünde inceleneceğini belirtti.

Bir ay geçti, yanıt verilmedi

Okey’in gömleği hastaneye götürüldükten sonra kaybedilmiş, polis memurunun olayda kullandığı silah da yargılama başlamadan kendisine verilmişti. Mahkeme aradan aylar geçtikten sonra, silahın akıbetinin ne olduğunu, emanette olup olmadığını Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne sordu. Emniyet, emanete alınan silahın, sanık Yıldız’ın başvurusu üzerine Beyoğlu 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 29 Ağustos 2007’de kendisine verildiğini belirtti. Mahkeme, 30 Temmuz 2008’de emniyete yeni bir yazı göndererek, 9 mm. çapında Ceska Marka 3910 seri No’lu şarjörlü silahın, Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı tarafından acele olarak emanet altına aldırılmasını istedi. Bu yazıya aradan bir ayı aşkın bir süre geçmesine karşın yanıt gelmedi.

HİLAL KÖSE / CUMHURİYET - 7 Eylül 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.