ÇMO : 2 Temmuz Karanlığına Geçit Vermeyeceğiz !

ÇMO : 2 Temmuz Karanlığına Geçit Vermeyeceğiz !

ÇMO : 2 Temmuz Karanlığına Geçit Vermeyeceğiz !TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, Sivas Katliamının 15.yılı dolayısıyla bir basın...

A+A-

ÇMO : 2 Temmuz Karanlığına Geçit Vermeyeceğiz !ÇMO : 2 Temmuz Karanlığına Geçit Vermeyeceğiz !

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, Sivas Katliamının 15.yılı dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

2 TEMMUZ KARANLIĞINA GEÇİT VERMEYECEĞİZ !

Tam 15 yıl önce, 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta Madımak Oteli'nde aydın, sanatçı, yurtsever 35 insanımız güvenlik güçlerinin, hükümet yetkililerin gözleri önünde diri diri yakılarak katledildi.

Kanlı Pazar'dan, Çorum katliamından, Maraş katliamından sonra utanç tarihimize Sivas katliamı da eklendi. 1980 sonrası 12 Eylül karanlığını, ırkçı, gerici, şeriatçı şovenist ortaçağ karanlığı izledi.

"Yaşama Hakkı"nın bile göz ardı edildiği bir ortamda, siyasal islam ve şeriatçı yönelimler, ırkçı politikalarla beslenmekte ve "Türk-İslam Sentezi" ideolojisi yaşamın her alanına nüfuz etmeye başlamıştır.

2 Temmuz 93'ün yarattığı yıkım ortamının ardından, bugün izlenen politikalar, AKP Hükümeti'nin icraatları ile şekillenen süreç emperyalist gericiliğe teslimiyet ve "Ilımlı İslam"ın tesis edilmesinden başka bir şey değildir. Bu süreç, ne yazık ki, açlık ya da yoksulluk sınırında yaşama mücadelesi veren, işsizlikle yüz yüze bırakılan, en asgari çevresel hizmetlerden bile yoksun halkların, yapay gündem ve krizlerle gerçek gündemini görmesine bile izin vermemektedir. Din derslerinin okullarda zorunlu hale getirilmesi, İmam Hatip okullarının sayısının diğer tüm meslek okullarının sayısının iki katına çıkması, "türban"ın başka açıkları örtmek için bir araç olarak kullanılması bu durumun en basit göstergeleridir.

2 Temmuz'un katilleri bugünümüzü ve geleceğimizi tehdit etmeye devam etmektedir. Biz bu katillerin hedefinin, barış ve kardeşlik olduğunu biliyoruz. Ve inatla yaşama, kardeşliğe, barışa sarılıyoruz.

Halkımıza ve bizlere bu acı günü ve utanç tablosunu yaşatan zihniyeti bir kez daha lanetliyor, bu vahşetin, barıştan ve insanca yaşamdan yana olan biz demokrasi güçlerini yıldırmayacağını bir kez daha vurguluyoruz.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası olarak, Sivas'ta katledilen aydınları, sanatçıları, ilericileri katledilişlerinin 15. yılında sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Sivas katliamını kınamak ve dostlarımızı anmak için 2 Temmuz 2008 Çarşamba günü, Ankara'da Saat 17:30'da Kolej Meydanında, İstanbul'da… TMMOB pankartı altında toplanacağız.

O gün diri diri yakılan aydınlık yüzlerin ışığını söndürmeye, barış içinde kardeşçe yaşama hakkımızı elimizden almak isteyenlere karşı, barış için, kardeşlik için, dostluk için, yaşanabilir bir dünya ve aydınlık bir Türkiye için mücadele ve dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. Bu katliamı yaratanların ve bu vahşeti yaşatanların amaçlarına ulaşmalarına izin vermeyeceğiz.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
Yönetim Kurulu

 
ALEVİ HABER AJANSI - 1 Temmuz 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.