Çocuklar silah değil kalem tutsun

Çocuklar silah değil kalem tutsun

'Çocuklar silah değil kalem tutsun'   Perihan Mağden ve Ece Temelkuran yazıları için hedef seçildi. 160 akademisyen,...

A+A-

Çocuklar silah değil kalem tutsun'Çocuklar silah değil kalem tutsun'
 
Perihan Mağden ve Ece Temelkuran yazıları için hedef seçildi.
 
160 akademisyen, hukukçu, yazar ve sanatçı, öğrencilerin kendi kanlarıyla bayrak yapmasını eleştirdiği için Halka ve Olaylara Tercüman gazetesinin hedef gösterdiği Perihan Mağden ve Ece Temelkuran'a destek verdi. Bildiride savcılar göreve çağrıldı

RADİKAL - İSTANBUL - Milliyetçi-ulusalcı çizgide yayın yapan Halka ve Olaylara Tercüman gazetesinin lise öğrencilerinin kanlarıyla bayrak yapmasını eleştirdiği gerekçesiyle hedef tahtasına koyduğu gazetemiz yazarı Perihan Mağden ve Milliyet gazetesi yazarı Ece Temelkuran'a aydınlardan destek geldi. Aydınlar yayımladıkları bildiriyle Basın Konseyi ve savcıların harekete geçmesini istedi.

Prof. Dr. Türkan Saylan'dan AKP Parti Meclisi üyesi Ayşe Böhürler'e Prof Dr. Baskın Oran'dan Mazlum-Der Genel Başkanı Ayhan Bilgen'e, gazeteci Şükran Soner'den sosyolog Pınar Selek'e kadar birçok konuda farklı düşünen 160 akademisyen, hukukçu, yazar ve sanatçı imza attıkları ortak bildiriyle Mağden ve Temelkuran'a sahip çıktı. Ahmet Nesin, Aydın Engin, Deniz Türkali, Derya Alabora, Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Hale Soygazi, İnci Asena, Oya Baydar, Ömer Madra, Pınar Kür, Şanar Yurdatapan Prof. Dr. Türkel Minibaş, Zeynep Oral, Zeynep Tanbay gibi isimlerin de imzaladığı bildiri özetle şöyle:

"Bir süre önce, Kırşehir'deki bir okulun bazı öğrencilerinin kanlarıyla boyadıkları ve "Kalem tutan eller artık silah da tutmalıdır...Şehadet mertebesine erişmek istiyoruz" yazısını ekledikleri bayrak resmi; kan, ölüm, silah, savaş kışkırtmalarının gençlerimizi nasıl zehirlediğini bir kez daha gösterdi.Yazılarında bu gelişmelerin ülkemiz ve insanlarımız açısından barındırdığı tehlikelere dikkat çeken yazarlar: Ece Temelkuran ve Perihan Mağden, başta Tercüman gazetesi olmak üzere bazı medya organlarında çirkin, bir o kadar da tehlikeli bir kampanyanın hedefi haline getirildiler. Çocuklarımızın ellerinin silah değil kalem tutmasını, gençlerimizin savaşı değil barışı, ölümü değil yaşamı yücelten uygar bir ülkenin yurttaşları olmalarını, bayrağımıza ve ülkemize kan bulaştırılmamasını dileyen bizler; bütün yetkilileri uyarıyor, yazarlarımızın yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Kan ve nefret söylemini körükleyerek hedef gösteren ve suça teşvik eden yayınlara karşı, Basın Konseyi'nden başlayarak ilgili savcılıklara kadar, sorumlu bütün kurul ve kuruluşları göreve davet ediyoruz."

'Haddini aştı' yazdılar

Kırşehirli 20 öğrencinin kanlarıyla yaptıkları Türk Bayrağı'nı poster şeklinde 16 Ocak'ta promosyon olarak dağıtan Tercüman Gazetesi, Mağden ve Temelkuran'ı hedef göstermişti. Gazete 18 Ocak'ta Mağden'in fotoğrafını basıp, 'Bu Çirkin Kadına Cevabı Siz Verin' manşetiyle çıktı. İç sayfada Mağden'in haddini aştığı yazıldı. 19 Ocak'ta Tercüman'ın 'Bu Kadınlar Yollarını Şaşırmış' manşetinde Mağden'in yanı sıra Temelkuran da hedef gösterildi. Gazete, "Bayrak düşmanı Mağden'e tepki yağarken bir çirkin kadın daha ortaya çıktı. Ece Temelkuran da, Türk Bayrağı'na hakaret etme cüretinde bulundu" denildi

RADİKAL - 7 Şubat 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.