Çok Şükür !!!

Çok Şükür !!!

Çok Şükür !!!Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Çok şükür ki bugün cemevlerine gitmeye çekinmeyen...

A+A-

Çok Şükür !!!Çok Şükür !!!

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Çok şükür ki bugün cemevlerine gitmeye çekinmeyen bir Cumhurbaşkanımız var'' dedi.

Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı'nda düzenlenen aşure dağıtım etkinliğine katılan Bağış, burada yaptığı konuşmada, ders kitaplarında Alevilikle ilgili konuların yer aldığını, burada asıl amacın, çocuklara bir takım ''saçma sapan, yanlış'' bilgilerin verilmemesi olduğunu söyledi. Türkiye'de sorunların artık yok sayılmadığını ve halının altına süpürülmediğini ifade eden Bağış, şöyle konuştu:

''Çok şükür 50 yıl önce yapılan darbelerin ardından başbakanların asıldığı bir Türkiye yok. Türkiye'de çok şükür artık kimse 'Hacı Bektaşi Veli'ye gitsem mi, gitmesem mi?' diye düşünmüyor. Çok şükür Türkiye'de daha sağlıklı, daha çağdaş hava alanlarında ulaşım araçlarıyla birbirimize yaklaşıyoruz. Çok şükür ki cemevlerine gitmekten çekinmeyen bir Cumhurbaşkanımız var. Çok şükür Alevilikle ilgili konuları ders kitaplarına alan bir hükümetimiz var. Bugün artık Türkiye'de sorunlarımızı yok saymıyoruz.''

Bu ülkede dini inancı, siyasi fikri ne olursa olsun, herkesin el ele verebileceğine yürekten inandıklarını dile getiren Bağış, ''Milli birlik ve beraberlik projesi kapsamında aslında bizim yaptığımız Pir Sultan Abdal'ın 'gelin canlar bir olalım' desturunu yeniden canlandırmaktır'' dedi.

Sondakika - 03 Ocak 2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.