Çok şükür Fethullah Efendi'ye!

Çok şükür Fethullah Efendi'ye!

Çok şükür Fethullah Efendi'ye!   'Büyük muhterem' ABD'deki saltanat köşkünden uyarıyor. Fethullah...

A+A-

Çok şükür Fethullah Efendi'ye!Çok şükür Fethullah Efendi'ye!
  
'Büyük muhterem' ABD'deki saltanat köşkünden uyarıyor. Fethullah Gülen’in yıllardır yaptığı ‘uyarılarla’, ülkemizde Sünni-Alevi kavgasının önüne geçtiğini biliyor muydunuz?

soL (HABER MERKEZİ) Fethullah Gülen’in gazetesi olarak bilinen Zaman gazetesinde Hüseyin Gülerce tarafından yazılan yazıda, Gülen’in darbe engellemekten Sünnî-Alevî kavgasını önlemesine kadar “müthiş faziletleri” anlatıldı.

Gülen, neden uyardı?” başlıklı yazı, “Muhterem Fethullah Gülen'in, yeni bir irtica kampanyası açılabileceği konusundaki uyarısı, geniş bir çevrede merak uyandırdı” sözleriyle başlarken, Gülerce, siyasetin önemli isimlerinin bu “uyarıya” dikkat kesildiğini öne sürdü. Gülerce yazının devamında, Gülen’in ‘uyarılarının ne kadar kıymetli olduğunu’ ifade etmek için sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Gülen, kritik dönemlerde, bazıları rahatsız olsa da ülkemizin ve insanımızın geleceği adına her defasında ikaz ve tavsiyelerde bulunuyor. 12 Mart 1995'te İstanbul'da Gazi Mahallesi olaylarının hemen ertesinde Zaman'ın arka sayfasını boydan boya kaplayan "Ben de Alevîyim" başlıklı yazısını hiç unutmuyorum. Bu ülkede Sünnî-Alevî kavgası çıkarmak için komplo kuran insanların oyununu bu yazı bozmuştu. O olay bahane edilerek 27 Mayıs türü bir darbe planlayanların hesabı o gün boşa çıkarılmıştı. 28 Şubat sürecinde de ülkede tansiyonu düşürmek, dindar insanların sokağa dökülmesine fırsat vermemek için Sayın Gülen her saat, her gün sancı çekti.”

Gülerce’nin sözlerinden okuyucu, Gazi Mahallesi’nde yaşanan katliamının ardından gelen süreçte Gülen’in müdahalesiyle, Zaman gazetesi aracılığıyla Sünnî-Alevî kavgasının önlendiğini ‘öğrenirken’, yazı daha sonra “bu ülkede, meşrû idareye karşı insafsızca, zalimce, hemen her alanda tertipler, komplolar ve provokasyonlar hazırlanmış” sözleriyle devam ediyor. Gülerce, Gülen’in son zamanlarda yayınlanan bir yazısındaki "Yakın geçmişte ülkemizde çeşit çeşit vahşetler Müslümanlara isnat edilerek, "irtica tehlikesi" gündemlerin ilk maddesine konuldu. Artık Türkiye'de irtica oyununun sona erdiği söylenebilir mi?" sözlerine değinilerek, bahsedilen “uyarıya” değiniliyor. Gülerce yazısında “Sayın Gülen, şer şebekelerinin kolay pes etmeyeceklerine dikkat çekiyor” sözlerine yer verirken, Gülen’in “Yeni oyunlar hakkında, hem gönüllüler hareketi mensuplarını ve dinî cemaatleri hem de emniyet güçlerini, siyasîleri ve medyayı uyardığı” öne sürülüyor.

‘Muhterem insan’ hatırlatmaya devam ediyor!

Gülerce yazısında, Gülen’in 28 Şubat öncesinde ortaya çıkan gelişmelerle ilgili, “Figüranlar, rollerini öyle gerçekçi ortaya koydular ki; herkes oynananın, bir oyun olduğunu unutup ülkenin elden gittiği zehabına kapıldı. Dün olduğu gibi bundan sonra da, dışarıdan da beslenen bazı şer şebekeleri samimi müminleri terörist gibi göstererek yeni bir irtica yaygarası koparabilirler” sözlerine yer veriyor. Gülen’in geçmişle bugün arasında da bir benzerlik kurarak, “Kitap okuyan Müslümanlarla, okudukları kitaplarla ayakta durmaya çalışanların içine adam sokmaya çalışabilirler” sözlerine dikkat çeken Gülerce, yazısının devamında Gülen’in şu sözlerini aktraıyor: “Kitapların sahibi zatın (Bediüzzaman Hazretleri) posterlerini evlerine asabilirler. Ellerine de Kalaşnikofları verirler. İki yerde eylem yaptırıp, 'demek ki fırsat bulunca bunlar da silaha sarılabilir' derler. Çuvaldızı bile olmayan insanlara (muhabbet fedaisi gönül erlerine) terörist damgası vurmak isteyebilirler."

Fethullah Gülen’in tüm devlet kurumlarındaki hızlı kadrolaşması ve başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri olmak üzere toplum içerisindeki cemaat örgütlenmesi sürerken, yazdığı “uyarılar” dikkat çekiyor. Gülen’in insanların kafasının karıştırıldığı özellikle Ergenekon davası sürecinde, dinci örgütlenmelerin geçmişteki şiddet uygulamalarını “derine bağlama” gayreti de gözlerden kaçmazken, Zaman gazetesi yazarı Gülerce’de yazısını, “Evet, muhterem Gülen hatırlatıyor; demokrasi yokuşunun çileleri henüz bitmedi. Milletçe uyanık olmalıyız” sözleriyle tamamlıyor.

SOL HABER - 11.04.2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.