Çöpe karşı Beyaz Platform

Çöpe karşı Beyaz Platform

Çöpe karşı Beyaz Platform Kahramanmaraş’ın Pazarcık-Narlı Ovası’nda kurulmaya başlanan 2 çimento fabrikası ve “Katı...

A+A-

Çöpe karşı Beyaz PlatformÇöpe karşı Beyaz Platform

Kahramanmaraş’ın Pazarcık-Narlı Ovası’nda kurulmaya başlanan 2 çimento fabrikası ve “Katı Atık Depolama Tesisi” için “Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu” kararı veren Çevre ve Orman Bakanlığı aleyhine dava açan Beyaz Adımlar Platformu’ndan bir heyet, Kahramanmaraş’a geldi.

Heyet, çimento fabrikaları ve çöp tesisine karşı mücadelede Narlı halkının yanında olduğunu duyurdu.

Kahramanmaraş’ta ilk olarak Vali M. Niyazi Tanılır ile görüşme yapan heyet, hazırladıkları 30 adet bilimsel rapor ve belgeden oluşan bir klasörü Vali Tanılır’a sundu. Sunulan raporda ÇED raporlarına değinilirken, yapılan yazılı açıklamada “Sunmuş olduğumuz resmi belgeler ve bilimsel raporlar incelendiğinde, bölgenizdeki merkez ilçe belediyesi başta olmak üzere, sekiz belediyenin kentsel ve tıbbi atıklarının döküleceği bir tesis için son derece eksik ve yanlış bilgilerle ‘ÇED olumlu görüşü’nün alındığı görülecektir” denildi.

Sorumlular göreve

Valilikteki görüşmenin ardından Narlı’ya hareket eden heyet, burada Onuruma ve Ovama Dokunma Hareketi’inin dernek binası önünde coşkuyla karşılandı. Heyet üyeleri, Narlı halkına “omuz omuza mücadele etmek üzere” burada olduklarını belirterek, “Çöp ve çimento’ konusunda sorumluları göreve çağırıyoruz” dediler.Programlarını köy ziyaretleriyle sürdüren platform üyeleri, köylerde vatandaşlarla bir araya gelen heyet, Pazarcık-Narlı Ovası’na sahip çıkacak olanın yine bölge insanı olacağını dile getirdiler.

Kahramanmaraş / EVRENSEL- 19 Mart 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.