Corona aşısını bulan Alevi canlar tüm dünyaya HIZIR oldular

Corona aşısını bulan Alevi canlar tüm dünyaya HIZIR oldular

Gurbetçi Hataylı Alevi bir ailenin oğlu Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci dünyanın başına bela olan Corona'yı durduracak aşıyı geliştirdiler.

A+A-

Corona virüs sürecinde kendi hayatlarını riske atarak insanlarımıza Hızır olan tüm sağlık emekçileri ve coronaya karşı aşı geliştirmek için geceli-gündüzlü çalışan tüm bilim insanları önünde saygıyla eğiliyor, teşekkür ediyoruz.
İyi ki bilimi kendisine kılavuz eden canlarımız var, iyi ki bilim var, iyi ki sizler varsınız.
'İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır' demiş Pirimiz.

Koronavirüs aşısını geliştiren BioNTech'in kurucu ortakları Uğur Şahin ve Özlem Türeci için dünya basınında "Dünyayı kurtaran çift" haberleri manşetlere taşındı. Almanya’da yaşayan Prof. Dr. Uğur Şahin ile eşi Dr. Özlem Türeci’nin yıllardır kanseri yenmek için yürüttükleri araştırma tüm dünyaya umut olmuştu.

BioNTech'in CEO'su olan Prof. Uğur Şahin, aynı zamanda Mainz Üniversitesi Tıp Merkezi'nde çalışıyor.

55 yaşındaki Şahin, daha önce de eşiyle birlikte kurucusu olduğu Ganymed adlı ilaç şirketinin Bilim Danışma Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu.

İmmünolog ve onkolog olan Şahin, İskenderun'da doğduktan sonra dört yaşında ailesiyle birlikte Almanya'ya göçmüş Alevi aile mensubudur. Kendisiyle bu düzlende ayrıca gurur duyduğumuzu belirtmek isteriz.

Babası Köln'deki Ford fabrikasında çalışan Şahin'in hayali doktor olmaktı. Bir fabrika işçisinin çocuğu için ulaşması zor bu hayali gerçek kılan Şahin, bugün eşiyle birlikte Almanya'nın en zengin 100 kişisi arasında. İngiliz Telegraph gazetesine göre çift, ilk şirketleri Ganymed'i 1,4 milyar euroya satmıştı.

BioNTech'in piyasa değer ise 20 milyar euroyu aştı.

HIDIR ECEL - Alevi Haber

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum