Çorsan Köyü’nde Aşure lokması paylaşıldı

Çorsan Köyü’nde Aşure lokması paylaşıldı

PİRHA - Varto'nun Çorsan (Yeşildal) Köyü'nde tutulan Muharrem oruçlarının ardından kesilen kurban ve aşure lokması cemevinde verildi. Muş'un Varto ilçesine bağlı Çorsan (Yeşildal) Köyü&

A+A-

Muş’un Varto ilçesine bağlı Çorsan (Yeşildal) Köyü’nde köylüler cemevinde bir araya geldi. Tutulan Muharrem orucunun ardından köylüler kestikleri kurbanları ve aşure lokmalarını cemevinde paylaştı.

Köy muhtarı Abbas Güneş, 12 gıdadan oluşan aşureliklerini cemevine getirerek, köylüye de kendi rızası dahilinde herkesin lokmasını getirebileceğini söyledi.

Cemevinde Dewreş Gevr ocağından Mehmet Ateş, Muharrem ayı vesilesiyle kestiği kurbana Mehmet Seyitalioğlu’nun gülbangı ile kurban duası verildi ve aşureler yenildi.

“ASLA BİAT ETMEYECEĞİZ”

Kısa bir konuşma yapan Seyitalioğlu, “’Hüseyni duruş her yoksulun pusulası ötekileştirilmişlerin kalkışıdır. Hz Ali’nin evlatları Hasan, Hüseyin ile yetmiş iki can ile Kerbela’da eğilmeden bükülmeden Yezide biat etmedi, biz de etmeyeceğiz. Bu duruş tüm Mevâlî camiasında karşılık bulsa da şer meydanında sınırlı sayıda insan vardı” dedi.

Seyitalioğlu, “Dünya Barış Günü olma vesilesi ile çakışan duygu dünyamızla tüm mazlumların ve mahzunların ahı gözü dönmüş hak ve hukuk bilmeyenlerin pişman olacakları gün yakındır. Barışın yaşanacağı günde biz yine de zulümkarı kucaklar ve insanlık dersini vereceğiz” dedi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.