Çorum AKM'den Birlik ve Dayanışma Gecesi

Çorum AKM'den Birlik ve Dayanışma Gecesi

Çorum AKM'den Birlik ve Dayanışma Gecesi       Kurulduğu günden bugüne kadar düzenlediği sosyal etkinliklerle...

A+A-

Çorum AKM'den Birlik ve Dayanışma Gecesi     Çorum AKM'den Birlik ve Dayanışma Gecesi    
 
Kurulduğu günden bugüne kadar düzenlediği sosyal etkinliklerle adından söz ettiren Alevi Kültür Merkezi Derneği üyelerinin birlik ve beraberliğini pekiştirmek amacıyla bir gece düzenledi.

As Kültür Düğün Salonu’nda yapılan geceye başta köy dernekleri olmak üzere çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi ve AKM üyeleri katıldı. Geceye siyasilerden ise CHP İl Başkanı Tufan Köse ve EMEP İl Başkanı Hikmet Aydın ile AKP’li Belediye Meclisi üyesi Elvan Zorlu da iştirak etti.

Derneklerinin Alevilerin demokratik taleplerini örgütlü bir şekilde ilgililere iletilmesi, aralarındaki birlik ve beraberliğin kuvvetlendirilmesi amacıyla kurulduğunu belirten Dernek Başkanı Nurettin Aksoy 2 Temmuz 2008’de Madımak Oteli'nde düzenlenen mitinge katıldıklarını, yine Hacı Bektaş-ı Veli anma etkinliklerinde ve Büyük Alevi Yürüyüşü'nde de aktif bir şekilde yer aldıklarını vurguladı.

Çorum'da bir çok sosyal etkinlik yaptıklarını dile getirerek son olarak cenaze yıkama aracına destek amacıyla bu etkinliği tertiplediklerini dile getiren Aksoy köy derneklerine de katkıları için teşekkür etti.

Gecede AKM Gençlik Kolları üyesi Gözde Özsoy yaptıkları çalışmaları anlattı. KESK Dönem Sözcüsü Leyla Köse ile tüm katılımcıları 1 Mayıs mitingine davet etti. Araştırmacı-yazar İlhan Ersever'in konuşmasının ardından ise Aşık Hasan Yavuz, Yusuf Erbaş-Gözde Özsoy ikilisi, Özlem Kizman ve Mürsel Kirazlı sahne aldı. Gece semahlar ve halaylarla sona erdi.

KAYNAK : Corumhaber.net - 26.4.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.