Çorum Katliamı Belgeseli Tamam

Çorum Katliamı Belgeseli Tamam

Çorum Katliamı Belgeseli Tamam Avukat Sadık Eral, Çorum olayları belgeselinin tamamlandığını ve kendisinin 26 Şubat’ta Almanya’nın...

A+A-

Çorum Katliamı Belgeseli Tamam Çorum Katliamı Belgeseli Tamam

Avukat Sadık Eral, Çorum olayları belgeselinin tamamlandığını ve kendisinin 26 Şubat’ta Almanya’nın Köln kentinde yapılacak belgeselin galasına davet edildiğini ifade etti.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Turgut Öker tarafından Köln’de yapılacak galaya davet edildiğini anlatan Avukat Sadık Eral, bütün toplumların tarihlerinde acı olaylar ve karanlık sayfalar bulunduğunu ifade ederek, toplumları güçlü kılanın kendi tarihleriyle yüzleşme cesareti ve acıyı bilince dönüştürebilme yetenekleri olduğunu dile getirdi.

Tarihin karanlık sayfalarından birinin de 1980 yılında  Çorum da yaşanan acı olaylar olduğunu ifade eden Eral, “Çorum olayları belgeseli, acıyı bilince dönüştürmek için, provokasyonlardan ibret almak için, geçmişten geleceğe ders çıkartmak için yapılmış önemli bir çalışmadır.

Unutulmamalıdır ki, birimizin acısı hepimizin acısıdır. Belgesel bu topraklarda bir daha kara günler olmasın diye hazırlanmıştır. Belgesel inadına Alevi-Sünni kardeşliğini savunmak ve bunu hayata geçirmek için hazırlanmıştır.

Bu çalışma için, binlerce belgeye ulaşılmış, olayları bizzat yaşayanların görüşlerine başvurulmuştur. İzleyenleri şok edecek, ibretlik ve önemli delillere ulaşılmıştır” dedi.

Belgeseli hazırlayanlardan biri olarak, yaşanılan bu toprakların sadece tatsız olaylarla değil, barışla, kardeşlikle anılması için emek harcamanın kendisi için bir insanlık görevi olduğunu vurgulayan Sadık Eral, “26 Şubatta Köln’de yapılacak galaya katılmam için yapılan daveti kabul ettim. Bu vesileyle Köln’de ve Avrupa değişik kentlerinde yapacağım konuşmalarımda yaşanmış acı olayların ardından acıyı nasıl hal eylediğimizi, Çorum”u nasıl barışın, kardeşliğin kenti yaptığımızı anlatacağım.

Zenginlik olan farklılıklarımızdan çatışma çıkartmak isteyenlere karşı inadına birlik, inadına kardeşlik, inadına özgürlük diyeceğim. Çünkü barışı, kardeşliği, birliği savunmak en çok Çorumlular için bir milli görevdir, bir vatan borcudur; Zor işlerin adamı olan Çorumlular, eminim bunu da başaracaktır” dedi.

KAYNAK : corumhaber.net - 16 Şubat 2011

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.