Çorum kurbanları anıldı

Çorum kurbanları anıldı

Çorum kurbanları anıldı  Hamburg Anadolu Alevileri Kültür Birliği (HAAK-BİR) tarafından düzenlenen bir etkinlikle Çorum katliamının...

A+A-

Çorum kurbanları anıldı Çorum kurbanları anıldı
 
Hamburg Anadolu Alevileri Kültür Birliği (HAAK-BİR) tarafından düzenlenen bir etkinlikle Çorum katliamının 30. yılında, vahşette hayatını kaybedenler anıldı.

Kentin Rothenburgsort semtinde Bargstedtgasse 7 adresinde bulunan dernek binasının önündeki meydanda düzenlenen anma etkinliğine çok sayıda vatandaş katıldı. Çorum’da bundan 30 yıl önce hayatını kaybedenler anısına saygı duruşuyla başlayan etkinlikte HAAK-BİR Başkanı Erkan Erçin bir konuşma yaptı.

Erçin, “Bilindiği gibi bundan 30 yıl önce Aleviler'in ve sol görüşlü insanların oturdukları mahallelere yapılan saldırıda 50’nin üzerinde Alevi insan katledildi. Yüzlerce ev ve işyeri tahrip edildi. İnsanlar hangi dinden, ırktan, mezhepten olurlarsa olsunlar, insanlar insan olarak kabul edilmelidir. Aleviler olarak bizler daha özgür bir ülke, daha güzel bir dünya istiyoruz. Alevi katliamını yapanları lanetliyoruz” dedi. 

Yaz 1980'de yaşanan Çorum olaylarının Türkiye’yi 12 Eylül’e sürüklediği de hatırlatılan kısa konuşmanın ardından Ercan Çağıl saz eşliğinde söylediği parçalarla katılımcılara duygulu anlar yaşattı. HAAK-BİR Tiyatro Grubu ise günün anlamını dile getiren bir tiyatro gösterisi sundu.

Hurriyet.de - Emine SONUGÜR / HAMBURG - 25 Haziran 2010 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.