Çorum'da cami ve cemevi birlikte açıldı

Çorum'da cami ve cemevi birlikte açıldı

Çorum'da cami ve cemevi birlikte açıldı   Çorum'un merkeze bağlı Turgut köyünde yeni inşa edilen cemevi ve...

A+A-

Çorum'da cami ve cemevi birlikte açıldı Çorum'da cami ve cemevi birlikte açıldı 
 
Çorum'un merkeze bağlı Turgut köyünde yeni inşa edilen cemevi ve cami, aynı gün düzenlenen törenle ibadete açıldı. 
 
Geçmiş yıllarda üzücü olaylarla gündeme gelen Çorum'da Alevi-Sünni birlikteliğinin artırılması amacıyla örnek bir açılışa imza atıldı. Merkeze bağlı Turgut köyünde yapımı tamamlanan cemevi ve cami aynı anda ibadete açıldı.

Birbirine yakın mesafede yaptırılan iki ibadethanenin açılışında birlik ve beraberlik mesajları verildi. İlk olarak eskisinin yerine yaptırılan köy camisinin açılışı gerçekleştirildi.

Caminin açılışını, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Eğri, köy muhtarı Hüseyin Taş ile Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Durmuş Aslan beraber yaptı. Öğle namazı öncesi yapılan açılışta camide ilk namazı Doç.Dr. Osman Eğri kıldırdı.

Törene katılan Hacı Bektaş-ı Veli soyundan Hüseyin Hürrem Ulusoy, CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Uçar, Doç. Dr. Osman Eğri, Vakıf Başkanı Durmuş Aslan, Köy Muhtarı Hüseyin Taş ve çok sayıda köy sakini yeni yaptırılan camiyi gezdikten sonra, cemevinin açılışı geçti.

Cemevinin açılışını ise Hüseyin Hürrem Ulusoy yaptı. Açılışta Ulusoy, cemevlerinin alevilerin zikir yaptıkları, hak ile batıl olanı ayırdıkları, ölmeden önce öldükleri, sorgu ve sual verdikleri ibadet mekânı olduğunu belirtti.

Ulusoy, "Cemevlerine girmenin her ibadet yeri gibi bir adabı vardır. Kul hakkı yiyen, hak sahibi ile helalleşmeden cemevine giremez, zulüm edenler ve birbirinden razı olmayanlar da cemevine giremez." dedi.

Cami ve cemevinin yapılması için destek olan hayırsever işadamlarına teşekkür eden köy muhtarı Hüseyin Taş ise 2 ibadethanenin köylülerin hizmetine açılmasından büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Cemevinde Hüseyin Hürrem Ulusoy ve Dede Nurettin Aksoy tarafından yürütülen ilk cem töreni yapılmasının ardından cemevi yemekhanesinde kurulan birlik sofrasında davetlilere yemek ikram edildi.

ZAMAN - 20 Ekim 2007

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.