Çorum'da Hacı Bektaş Veli Heykeli Açılışı

Çorum'da Hacı Bektaş Veli Heykeli Açılışı

Çorum'da Hacı Bektaş Veli Heykeli AçılışıHACI BEKTAŞ HEYKELİNİ BAKAN GÜNAY AÇACAK        Kültür...

A+A-

Çorum'da Hacı Bektaş Veli Heykeli AçılışıÇorum'da Hacı Bektaş Veli Heykeli Açılışı

HACI BEKTAŞ HEYKELİNİ BAKAN GÜNAY AÇACAK      
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kültür Bakanlığı ile Çorum Belediyesi tarafından ortaklaşa yaptırılan Hacı Bektaş Veli Heykeli'nin açılışı nedeniyle bugün Çorum'a gelecek. Açılışın yapılacak olması nedeniyle dün hazırlanan heykel Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nın bahçesine yerleştirilirken, bahçede de belediye tarafından yoğun bir çalışma gerçekleştirildi. Vakıf binası tepeden tırnağa boyanırken, duvarlar ve bahçe içi de tekrar elden geçirildi. Heykelin dikildiği alana kilit taşı döşenirken, bazı bölgeler de çimenle kaplandı. Heykeli zamanında teslim etmenin gururunu yaşadığını ifade eden heykeli yapan Uğur Özşengül, heykelin özgün bir tasarımı olduğunu dile getirdi. Heykel atölyesinden vinçle alınarak Vakıf bahçesine getirilen Hacı Bektaş Veli Heykeli, yoğun bir çalışma ile yerine yerleştirildi.

HEYKELİ VE BAHÇEYİ İNCELEDİLER

Yapımı tamamlanarak Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı bahçesindeki yerine yerleştirilen Hacı Bektaş Veli Heykeli ve bahçedeki çalışmalar dün Vali Vekili İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Turan Atlamaz ve birim amirleri tarafından incelendi.  Bugün gerçekleştirilecek olan açılış öncesinde çalışmaların nasıl devam ettiğini incelemek için gelen Vali Vekili Çorumluoğlu ve Başkan Atlamaz'a yapılan çalışmalar hakkında Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Kalın bilgi verdi.

www.corumhaber.net

Bakan Günay bugün Çorum’da
 
Kültür ve Turizm Ertuğrul Günay bugün Çorum’a gelecek.

Bakan Günay saat 09.30’da karayolu ile Çorum’a hareket edecek. Çorum Ankara Karayolu 8. kilometrede Şeker Fabrikası önünde karşılanacak. Bakan Günay, saat 12.00’de Hacı Bektaşı Veli Vakfı’nın bahçesine yaptırılan Hacı Bektaşı Veli Büstü’nün açılışını yapacak. Daha sonra Çorum Valiliği, Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret ettikten sonra  karayolu ile Ankara’ya dönecek. Bakan Günay öğle yemeğinde Velipaşa Konağı’nda ağırlanacak.

www.corumhakimiyet.net
12.08.2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.