Çorum'da Neler Oluyor?

Çorum'da Neler Oluyor?

Çorum'da Neler Oluyor?  Çorum Hacı Bektaş Vakfı'nın bahçesine bir heykel diktiriliyor. Hünkar'ın heykeli. Parayı veren Kültür Bakanlığı ve AKP'li...

A+A-

Çorum'da Neler Oluyor?Çorum'da Neler Oluyor? 

Çorum Hacı Bektaş Vakfı'nın bahçesine bir heykel diktiriliyor. Hünkar'ın heykeli. Parayı veren Kültür Bakanlığı ve AKP'li Belediye. Davetliler arasında Alevi örgütlerinin temsilcileri, postnişin Ulusoy ve binlerce vatandaş var. Ama konuşmacılar AKP'li bakan. AKP'li belediye başkanı. Ve sürpriz bir isim. Çorum'da herkesin gözünden kaçan ayrıntılar yine Alevionline'da...

Çorum'un Alevi mahallelerinden birinde Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nın Çorum Şubesi bulunuyor. HBV, kamuoyunca demokrat ve laik Alevilerin bulunduğu ve güç verdiği bir vakıf olarak bilinir. Ama Çorum'daki bazı gelişmeler Çorum halkını şaşırtıyor...

Çorum HBV'nin bahçesine bir Hacı Bektaş Veli heykeli dikildi bir-iki gün önce... Buraya kadar her şey normal. Ama heykelin parasını Kültür Bakanlığı ve Çorum Belediyesi karşılamış. "Bakanlık, sonuçta hepimizin bakanlığı; belediye de sonuçta Çorumluların belediyesidir." denilip bunlar da kabul edilebilir. Konuşmacılar da 4 kişi. Biri AKP'li Kültür Bakanı Ertuğrul Günay. Diğeri de AKP'li Belediye Başkanı Turan Atlamaz. Heykele yaptıkları katkılardan dolayı konuşmaları da normal gelebilir. Ardından HBV Genel Başkanı Ercan Geçmez konuşacak. Ama törende Alevilerin temsilcisi kimliğini taşıyan Ercan Geçmez'den önce konuşma sırasında bir kişi daha var. Kim mi bu kişi?

Osman Eğri ismi size tanıdık gelebilir. Fethullah Gülen'e yakınlığı bilinen Abant Platformu'nun önemli isimleri arasında yer almıştı geçtiğimiz yıl. Kendisi bir İlahiyatçı. Bakan, Belediye Başkanı'nın ardından ve Hacı Bektaş Vakfı Genel Başkanı'ndan önce söz verilmiş kendisine, konuşmacı olarak. Hangi sıfatla olduğu bilinmiyor. Heykeli yaptıran Kültür Bakanlığı. Bakan çıkmış konuşmuş. Katkı sunan belediye. Başkan çıkmış konuşmuş. Heykelin ev sahibi Hacı Bektaş Vakfı. Vakıf başkanı henüz konuşmamış. 3 ismin dışındaki diğer konuşmacı Osman Eğri. Ülkede yüzlerce öğretim üyesi var. İlahiyatçı konuşmacı gerekiyorsa (nedendir, bilinmez) yüzlerce de ilahiyatçı var. Doçent olması gerekiyorsa da yine binlerce doçent var. Osman Eğri ismi neden özellikle seçilmiş bilinmiyor. Geçtiğimiz yıl; Fethullah Gülen'e yakın olduğu iddia edilen akademisyenlerin Abant Platformu'nda yaptığı "Alevi" toplantısında etkin olduğu için mi?

Törende Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez; son olarak konuşabildi. Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Dernekleri Genel Başkanı Tekin Özdil seyirci olarak katıldı. Alevilerin en önemli inanç önderlerinden Hacıbektaş Dergahı postnişini Veliyettin Ulusoy protokolde izleyici bölümünde oturdu. Ama bir İlahiyat Fakültesi doçenti çıkıp yüzlerce Alevi'ye seslendi. Alevionline olarak bu durum kafamıza takıldı. Bakalım cevabı ne olacak?

Törenin açılış konuşmasını yapan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Durmuş Aslan, heykelin yapılması ile büyük bir eksikliğin giderildiğini ifade ederek, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesinin bugün ki haline gelmesinde büyük emekleri geçen Belediye eski Başkanı Prof. Dr. Arif Ersoy, Çorum eski Valisi Ayıl Uzelgün ve Belediye Başkanı Turan Atlamaz'a teşekkür etti.

Bu arada HBV Çorum Şube Başkanı Durmuş Aslan, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve AKP'li Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz arasındaki samimiyet objektiflere yansıdı. "Allah bozmasın" diyoruz.

ALEVİ - 13 Ağustos 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.