Çorum'u, Maraş'ı, Madımak'ı unutmadık, unutmayacağız

Çorum'u, Maraş'ı, Madımak'ı unutmadık, unutmayacağız

Çorum'u, Maraş'ı, Madımak'ı unutmadık, unutmayacağız. Pir Sultan Abdal Kültür Dernegi Çanakkale Şubesi K.Maraş katliamını...

A+A-

Çorum'u, Maraş'ı, Madımak'ı unutmadık, unutmayacağız. Çorum'u, Maraş'ı, Madımak'ı unutmadık, unutmayacağız.

Pir Sultan Abdal Kültür Dernegi Çanakkale Şubesi K.Maraş katliamını kınamak için 20 Aralık 2008 günü saat 13:00 da Çanakkale Cumhuriyet meydanında kitlesel basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında şu düşünceler ifade edildi;
 
"Türkiye Cumhuriyetinin tarihinde kara bir leke olarak duran Maraş katliamı bundan 30 yıl önce yani 17 Aralık 1978 de başlamış ve 27 Aralık 1978 de sona erdiğinde 114 alevi acımasız bir şekilde katledilmiştir.
 
"Türkiye Cumhuriyeti sosyal ve laik bir hukuk devletidir" diyen aymazlara bizler buradan sormak isteriz ki; Kahramanmaraş'ta  1978 Aralık ayında bu katliamı gerçekleştiren ve yapan Katillere, Katliamı planlayıp sahnelenmesine yardım eden, "Alevilerin katli vaciptir" deyip çoluk çocuk, genç, yaşlı demeden bu acımasız katliamın yapılması talimatını veren bu bu laik ve sosyal hukuk devleti değilmi?

Bu devlet, katliamı gercekleştiren aktörlere ömür boyu hapis ezası vermesi gerekirken, katliam devlet taraından örtbas edilerek adeta katiller ödüllendirilerek aramızda serbestçe dolaşmaları sağlanmıştır.
 
Bize göre doğruların başka yerlerde aranmasına gerek yoktur. Sorumlular doğrudan devletin içindeki karanllık güçlerdir. Devletin katliamın suçunu başka odaklara yıkmaya çalışırken biz Alevilerin ve tüm demokratların acısının katlanarak artmasına neden olmaktadır. Halbuki o dönemin başbakanının çekmecesinde ki not defterinde katliamın kimler tarafından gerçekleştirdiği ile ilğili bilği gerceği ayan beyan ortadadır.
 
Oysa bizlerde çok iyi biliyoruz ki 1978 de gerçekleşen bu katliamı planlayan karanlık güçler 12 Eylül 1980 darbecilerine zemin hazırlığı yapanlar tarafından yaptırıldığı artık daha açık bir şekilde görülmektedir.
 
Yine bu katliam, darbeci militarzmin hiç sevmediği ve hoşlanmadığı ve uyguladığı katliamlardan birisidir.
 
Bugün ise bu gerçekleri ortaya koymaya çalışan, sorumluların cezalandırılmasını isteyen ve durumu kamuoyunun bilgisine sunmaya çalışan biz alevi örgütleri ve demokratik sivil toplum kuruluşları, günümüzün yönetim anlayışı tarafından bölücülükle suçlanmaktadır.
 
Şunun iyi bilinmesini isteriz ki;

Bu katliamları yapanları ve yaptıranların peşini hiçbir zaman bırakmayan demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan demokratik kitle örgütleri olarak, halkların kardeşliği ilkesine olan inancımız ve mücadelemizi de sonuna kadar devam ettirecegiz.
 
Bizler ne Çorum'u ne Maraş'ı ne de Madımak'ı unutmadık unutmayacağız. Çünkü bu katliamların tüm insanlığın ortak sorunu olduğuna inanmaktayız.
 
Katliamların bir daha yaşanmaması için, insanlığa ve insanlara ibret olsun diye "Sivas Madımak Oteli"nin müze olması ve devletin halkına olan özür borcunu yerine getirebilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin bir an evvel yapılarak toplumsal barışa katkı sunulmasının gerçekleşmesini talep ediyoruz.

KAYNAK : Alevihaber.com - 26 Aralık 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.