Çubuk Alevi Birliği yemekte buluştu

Çubuk Alevi Birliği yemekte buluştu

Çubuk Alevi Birliği yemekte buluştuÇubuk’a bağlı Alevi köylerinden olan Aşağıemirler, Yukarıemirler, Susuz, Dalyasan, Demirciköyü...

A+A-

Çubuk Alevi Birliği yemekte buluştuÇubuk Alevi Birliği yemekte buluştu

Çubuk’a bağlı Alevi köylerinden olan Aşağıemirler, Yukarıemirler, Susuz, Dalyasan, Demirciköyü ve Sarısu köylerinin gençlik kolu üyeleri düzenledikleri yemekte bir araya geldi.

İlk olarak Facebook’ta Çubuk Alevi Birliği adında bir grup kurarak faaliyetlerine başlayan gençlik kolu üyeleri, 16 Ağustos günü Susuz Köyü Gençlik Kolu Ekibi’nin organize ettiği yemekte buluştu. Yemeğe 150 kişilik bir grup katıldı. Kısa sürede üye sayısını 450’ye çıkan grup üyeleri, amaçlarının Alevilerin toplumda hak ettiği yere gelmesi, kültür ve değerlerinin devamlılığının sağlanması olduğunu belirtti.

Yemekli gecede müzik eşliğinde doyasıya eğlenme fırsatı bulan gençlik kolu üyeleri dayanışma sağlamanın gururunu yaşadılar. Gecenin ilerleyen saatlerinde hediye çekilişi düzenlenerek konuklara sürpriz hediyeler dağıtıldı. Aşağıemirler Köyü Semah Ekibi’nin de sahneye çıktığı gecede dostluk ve kardeşlik mesajları verildi. Yapılacak her etkinliğin “Alevi Birliği” için çok önemli olduğunu, her geçen gün katılımların biraz daha artacağını ve çalışmalarının hızını kesmeden devam edeciğini bildiren Alevi Birliği üyesi köylerin gençlik kolu başkanları yapılan bu etkinlikten dolayı memnuniyetlerini belirttiler.

Cumhuriyet Ankara - Alevihaber.com - 04.09.2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.