Cumhurbaşkanı, Fethullahçı Üniversite açılışında

Cumhurbaşkanı, Fethullahçı Üniversite açılışında

Cumhurbaşkanı, Fethullahçı Üniversite açılışında...Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yaklaşık 180 işadamı ve seçtiği gazetecilerle...

A+A-

Cumhurbaşkanı, Fethullahçı Üniversite açılışındaCumhurbaşkanı, Fethullahçı Üniversite açılışında...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yaklaşık 180 işadamı ve seçtiği gazetecilerle yaptığı Azerbaycan gezisinde Fethullah Gülen tarikatı bünyesinde kurulan üniversitenin açılışını yaptı.

Gül, Fethullahçı Çağ Öğretim İşletmeleri Şirketi tarafından kurulan Kafkas Üniversitesi'nin yeni eğitim binalarının temelini attı. Gül, yaz aylarında bitirilen binaların da resmî açılışını gerçekleştirdi. Törene, Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı Mısır Merdanov ve diğer yetkililer katıldı.

ÇAĞ ÖĞRETİM İŞLETMELERİ

Fethullahçıların kurduğu Çağ Öğretim İşletmeleri'nin bünyesinde 23 eğitim kuruluşu bulunuyor… Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Avrupa Birliği Ülkeleri ve Türki Devletlerde 2 ilköğretim okulu, 10 lise, 10 dershane ve Kafkas Üniversitesi var

Eğitim kuruluşlarında 6025 öğrenci ve 849 öğretim elemanı bulunuyor.

Fethullahçı Kafkas Üniversitesi’nin rektörlüğünü iki dönem Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde rektörlük yapan Prof. Dr. Erol Oral yapıyor..

ÇAĞ’A ARAZİ KIYAĞI…

Çağ Öğretim Kurumları geçen ay büyük bir arazi vurgunu ile gündeme gelmişti. Vatan Gazetesi'nin ortaya çıkardığı arazi yağması şöyleydi: Çağ Öğretim İşletmeleri, Atatürk Havalimanı yakınlarında bulunan ve ’dere yatağı-ağaçlandırma alanı’ olarak görünen 60 dönüm araziyi Hazine’den 49 yıllığına 201 bin YTL’ye kiraladı. Kiralar kiralamaz da imar izni için Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını çaldı..Arazi için imar değişikliği gündeme geldi. Eğer dosya kabul edilirse 114.5 dönümlük arazi jet hızıyla imara açılmış olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şayet bu imar değişikliğini onaylarsa ortaya çok büyük bir rant çıkacak. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş, imar izninin çıkması durumunda 201 bin ytl ile kiralanan arazinin 90 milyon dolara çıkacağını söyledi.

İnşaat bittiğinde ise binanın metrekare fiyatı 8 bin dolara kadar çıkar. Bu da 480 milyon dolar demektir.

YÖN FM  -  08.11.2007

www.yonfm.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.