Cumhurbaşkanı Gül Alevileri Üzdü

Cumhurbaşkanı Gül Alevileri Üzdü

Cumhurbaşkanı Gül Alevileri Üzdü  Türkiye’de kanıksadık, Alevilere yapılan ayrımcılık artık vakayı-ı adliyeden olduğu...

A+A-

Cumhurbaşkanı Gül Alevileri Üzdü Cumhurbaşkanı Gül Alevileri Üzdü
 
Türkiye’de kanıksadık, Alevilere yapılan ayrımcılık artık vakayı-ı adliyeden olduğu için haber değeri bile taşımıyor. Ama bu ayrımcılığı keşke gurbet ellerde olsun yapmasaydınız. Atatürk ilkelerini benimseyen, birliğimize, dirliğimize sahip çıkan insanlara, orada olsun “öteki” muamelesi yapmasaydınız,

Bildiğimiz gibi ülkemizin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanımız Sn. Abdullah Gül geçen hafta, Kraliçe’nin davetlisi olarak İngiltere’yi ziyaret etti. 7 Kasım akşamı ise başkent Londra’da bulunan Türkiyeli kurum, kuruluş ve grupları davet etti ve onlarla sohbet etti.

Londra’nın en büyük üye çoğunluğuna sahip olan kuruluşu ise tam iki yüz bin üyeye sahip olan ALEVİ KÜLTÜR MERKEZİ VE CEMEVİ adlı kuruluştu. Cumhurbaşkanı, kurumlarını temsilen yöneticileri çağırıyordu. İşte bu Alevi doğmaktan, olmaktan, Alevice inanmaktan başka hiçbir “suçu” olmayan Aleviler de Cumhurbaşkanlarının sohbetinde bulunmak üzere davet bekliyor, heyecanlanıyorlardı.

Ama bir an Alevi olduklarını unutmuşlardı!

Çağrılmadılar!

Üzüldüler, üzüldük; haddimizi bilip oturduk ama yine de düşüncemize gem vuramadık: “adalet, eşitlik, özgürlük, insanlık, medeniyet, inanç, hak, hukuk” diyenleri düşünüp, bu değerleri nasıl da acımasızca kullandıklarını bir kez daha gördük ve acı gerçeğimize döndük.

89 Ridley Road, London E8 2NH adresinde (www.alevinet.org,

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy74484 = 'iakmc' + '@';

addy74484 = addy74484 + 'alevinet' + '.' + 'org';

( '' );

( addy74484 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

) adresinde kendi binasında 1993 yılından beri görev yapan kurumun başkanı İsrafil Erbil’le görüştüm: şöyle diyordu; “Dün akşam Cumhurbaşkanı A.Gül Londra’daydı sivil toplum örgütleriyle buluştu ama en büyük Türkiyeli sivil toplum örgütü olmamıza rağmen bizi davet etmedi. Boşuna bekledik ve büyük bir hayal kırıklığı yaşadık.”

Bu konuda çok yanılan biri olmakla birlikte yine de bu tavrın Sn. Cumhurbaşkanından kaynaklandığına inanmıyorum. Peki, bu ayrımcılık kimin marifeti?

Sonuç itibariyle bu bir skandaldır. Bize bu skandalın nedeni sormak, Sn. Gül’e de sorumluyu bulmak düşer.

Murtaza Demir
Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim V. Bşk.

Odatv.com - 10.11.2010 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.