Cumhurbaşkanı Gül'e Hacıbektaş Sorusu

Cumhurbaşkanı Gül'e Hacıbektaş Sorusu

Cumhurbaşkanı Gül'e Hacıbektaş Sorusu DSP'Lİ YAĞIZ HACIBEKTAŞ'TAKİ 'KÜRSÜ DARBESİ'Nİ SORDUTÜRKİYE BÜYÜK...

A+A-

Cumhurbaşkanı Gül'e Hacıbektaş Sorusu Cumhurbaşkanı Gül'e Hacıbektaş Sorusu

DSP'Lİ YAĞIZ HACIBEKTAŞ'TAKİ 'KÜRSÜ DARBESİ'Nİ SORDU

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın, Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül tarafından yazılı olarak yanıtlanması isteğimi bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla.18 Ağustos 2008 - Süleyman Yağız, DSP İstanbul Milletvekili

1- Sizin de konuk olarak katıldığınız, 45. Ulusal ve 19. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri’nin başlama törenine Cumhurbaşkanlığı görevlilerince müdahale edilmiş midir?

2- Törenin protokol ve oturma düzeni, hatta sunucusu bile Cumhurbaşkanlığı görevlileri tarafından kararlaştırılmış mıdır?

3- Etkinlikler kapsamında bu yılki Barış ve Dostluk Ödülü’ne layık görülen eski Adalet Bakanı Sayın Seyfi Oktay’a, kürsüye çıktıktan birkaç dakika sonra konuşmasını bitirmesi için Cumhurbaşkanlığının sunucusu tarafından uyarıda bulunulmuş mudur? Uyarı üzerine Sayın Oktay, “bu koşullarda daha fazla konuşamayacağını” belirterek konuşmasını bitirmek zorunda kalmış mıdır?

4- Dahası ev sahibi olan Hacıbektaş ilçesi Belediye Başkanı Sayın Ali Rıza Selmanpakoğlu da konuşmasını daha fazla uzatmaması için yine aynı sunucu tarafından uyarılmış mıdır? Bunun üzerine Sayın Selmanpakoğlu, “Bitiriyorum” demek zorunda kalmış mıdır?

5- Eğer bu iddialar doğruysa bu demokratik bir tutum mudur? Bütün bunlar sizin bilginiz ve izniniz dâhilinde mi olmuştur?

6- Cumhurbaşkanlığı görevlileri, Cumhurbaşkanı’nın konuk olduğu törenlere bu tür müdahalelerde bulunmakta mıdırlar? Törenlerin sunucusunu bile kendileri mi getirmektedirler?

7- Bu görevlilerin böyle bir yetkisi var mıdır? Varsa bunlara bu yetkiyi kim vermiştir? Böyle bir yetkiyi, demokratik hukuk devleti ilkeleri ve Avrupa Birliği standartlarıyla bağdaştırmak mümkün müdür?

ALEVİ HABER AJANSI - 18 Ağustos 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.