Cumhuriyet'e destek yağıyor

Cumhuriyet'e destek yağıyor

Cumhuriyet'e destek yağıyorCumhuriyet Gazetesi'ni çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve gazeteci ziyaret etti.Cumhuriyet Gazetesi Yazarı...

A+A-

Cumhuriyet'e destek yağıyorCumhuriyet'e destek yağıyor

Cumhuriyet Gazetesi'ni çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve gazeteci ziyaret etti.

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı ve İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un gözaltına alınmasın sonrasında Cumhuriyet Gazetesi Ankara bürosunu destek amacıyla çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve gazeteci ziyaret etti.

Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila, Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Enis Berberoğlu, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın, eski ADD yöneticilerinden Tevfik Kızgınkaya, hukukçular Engin Aydın ve İsmail Sami Çakmak Cumhuriyet Gazetesi Ankara büroya destek ziyaretinde bulundu. Gazeteci ve Sanatçı Fikret Otyam da Cumhuriyet Gazetesi'ni telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

-STK'LARDAN CUMHURİYET GAZETESİ'Nİ DESTEK-

Toplumsal Güç Birliği Sözcüsü Bülend Büyükakın, Uluslararası Nakliye ve Organizatörler Derneği Başkan Yardımcısı Şafak Girgin, ÇYDD Ankara Şubesi Başkanı Ülkü Günay, ÇYDD ve 14 Nisan Çalışma Grubu Üyesi Demet Işık, 14 Nisan Çalışma Grubu Dönem Sözcüsü Murat Algın, Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Genel Sekreteri Suay Karaman, Hacıbektaş ve Yükseköğretim Kurumlarına Yardım Derneği Başkanı Naki Selmanpakoğlu, Atatürk Çizgisi Platformu Başkanı Metin Genç, Ankara Cumhuriyet Okurları Dönem Sözcüsü Haluk Yalvaç ile Ankara CUMOK üyeleri Mervem Gümüş, Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Cansel Güven, Eğitim-İş Genel Merkezi adına Ankara Şubesi'nden Ali Taştan, BCP Ankara İl Başkanı Müge Gülses, CKD Genel Başkanı Şenal Sarıhan, Türkiye Gençlik Birliği Derneği Ankara Şubesi Başkanı Utku Reyhan ile KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Tekin Araç Cumhuriyet Gazetesi'ni ziyarette bulunan isimler arasındaydı.

-“ŞAŞKINLIK VE ÜZÜNTÜ VERİCİ”-

Heyet adına açıklama yapan CKD Başkanı Sarıhan, şunları söyledi:

"Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kapatma davasının ardından daha önce başlatılmış bir operasyon gerekçe gösterilerek, Sayın İlhan Selçuk, Doğu Perinçek ve Kemal Alemdaroğlu ile diğer aydınların gözaltına alınmış olmasını şaşkınlıkla ve üzüntüyle karşılıyoruz. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın anayasadan kaynaklanan hakkını kullanmış olduğu kapatma davasına tepki gösterilerek, Cumhuriyet değerlerini savunmada öncülük yapan Cumhuriyet gazetesinin yazarı İlhan Selçuk'un ve diğer Cumhuriyet aydınlarının gözaltına alınmasını ve bunun yöntemini, hukukla bağdaşan bir tutum olarak görmüyoruz. Bu tutum bir gözdağı olgusudur. Ancak biz demokratik kitle örgütleri, gerçekten hak ve adaletin üstün çıkacağına olan inancımızla, her türlü engele karşın Cumhuriyeti savunmaya devam edeceğiz.”

ANKA  - GERÇEK GÜNDEM - 21 Mart 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.